Noutati :

Timisoara este reprezentata de o delegatie la Expoapa 2016. Doi reprezentanti ai Aquatim vor prezenta lucrari stiintifice

16 mai, 2016 - 06:13 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aquatim participa zilele acestea, la Bucuresti, la cea mai importanta manifestare profesionala din Romania dedicata domeniului apei – ExpoApa. Evenimentul, organizat de Asociatia Romana a Apei, se desfasoara la Palatul Parlamentului, in perioada 16-18 mai. Manifestarea ofera publicului interesat de realizarile si noutatile din sectorul apei un spatiu expozitional, de prezentare a companiilor, dar si o zona de intalnire intre specialisti, constand in conferinte, seminarii, sesiuni de comunicari si ateliere.

Un punct important pe agenda ExpoApa 2016 este Conferinta internationala de management al namolurilor. Adrian Corui si Ioan Neamt, salariati ai Aquatim, expun in cadrul conferintei lucrarile de specialitate Namolul si posibilitati de recuperare a energiei din substraturile organice pentru o statie regionala de epurare a apei uzate si Utilizarea namolurilor in agricultura sau pentru recuperarea energiei – solutii fezabile pentru operatorii regionali de apa si canalizare din Romania.

Directorul general al Aquatim, dr. ing. Ilie Vlaicu, face parte din echipa de coordonare a seminarului Ministerului Fondurilor Europene privind Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, care este in centrul atentiei reprezentantilor institutionali participanti la ExpoApa. Atat Aquatim, cat si Fundatia Aquademica, unde Aquatim este membru fondator, au standuri de prezentare in zona expozitionala.

Temele abordate in cadrul ExpoApa se refera la managementul apei, in toate aspectele sale, de la productie, pana la cercetare si dezvoltare, siguranta sistemelor de alimentare cu apa, tehnologii inovative si programe de finantare pentru investitii mari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...