Noutati :

Timisoara este ceea ce este datorita Universitatii Politehnica! Explicatia, intr-un interviu VIDEO cu rectorul UPT Viorel Serban

25 septembrie, 2015 - 01:13 PM
Autor: Ciprian Voin      
Categorie: INTERVIU
0

TIMISOARA. Concurenta la admitere, locuri de munca asigurate la terminarea facultatii, conditii de studiu la nivel european. Sunt doar trei dintre caracteristicile actuale ale Universitatii Politehnica Timisoara. De ce este printre cele mai performante din Romania si cu ce bate multe scoli tehnice din tara, explica intr-un interviu acordat opiniatimisoarei.ro rectorul UPT prof. Viorel Serban.

Anul acesta a fost spectaculos pentru noi. Am avut concurenta serioasa…La Automatica si Calculatoare si la  Electornica si Telecomunicatii concurenta a ajuns la 14 pe loc la specializarea Informatica. Acest lucru ne onoreaza si arata foarte clar interesul studentilor, dar si al mediului de afaceri. Daca anul acesta au terminat studiile 1400 de studenti, peste 80% dintre ei si-au gasit de lucru in domeniul pe care l-au urmat in facultate„, spune Viorel Serban.

UPT a ajuns sa pregateasca specialisti in meserii absolut noi.

Progresul tehnic este extraordinar si incercam sa tinem pasul… Ganditi-va ca, in momentul de fata, noi pregatim specialisti in unele domenii pentru meserii care acum 10 ani nici nu existau!„, precizeaza rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

De ce isi gasesc usor un job absolventii Politehnicii? Datorita unui parteneriat excelent pus la cale intre scoala si potentialii angajatori.

Ne mandrim cu relatia  speciala pe care o avem cu mediul de afaceri. Nu cred ca ne intrece vreo universitate din tara in acest domeniu. Incepand cu anul acesta, toti cei 1500 de studenti din anul trei de la Universitatea noastra vor face practica organizata, platita, la companiile cu structura tehnica din Timis cu care avem semnate protocoale de colaborare. Astfel ca, reprezentantii companiilor pot sa puna ochii pe unii studenti, iar studentii pot sa aleaga mai usor unde sa isi inceapa cariera„, explica rectorul UPT.

Studentii Politehnicii Timisoara au asigurate locuri de cazare in acest nou an universitar, dar si conditii de studiu ce rivalizeaza cu cele din marile universitati europene.

Politehnica ofera tuturor studentilor cazare. Putem onora toate cererile de cazare din partea studentilor nostri. In plus, anul acesta ii primim pe studenti cu o biblioteca extraordinara, de nivel european si, poate o sa spuneti ca sunt lipsit de modestie, dar nici in acest domeniu nu cred ca ne bate cineva din Romania„, mai spune rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Am convingerea ca Timisoara este ceea ce este datorita prezentei de dupa razboi a Universitatii Politehnica. A transformat orasul intr-unul academic„, afirma cu mandrie profesorul Viorel Serban.

Despre toate acestea, dar si despre multe alte subiecte, aflati detalii in interviul VIDEO de mai jos, pe care rectorul Universitatii Politehnica Timisoara prof. Viorel Serban l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...