Noutati :

‘Timisoara e mai aproape de Ljubljana decat de Bucuresti’, constata ambasadoarea Sloveniei in Romania

23 iunie, 2022 - 09:34 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
1

Vizita Excelenţei Sale, ambasadoarea Republicii Slovenia, Lea Stančič, la Timisoara a fost una plină de semnificaţii. Potrivit deputatului USR de Timiş, Daniel Toda, cel care a mediat deplasarea oficialului sloven în Timişoara, ambasadoarea i-a mărturisit că de aici şi până în capitala ţării sale petrece mai puţin timp în maşină decât până la Bucureşti.

Interesul oficialului sloven pentru Timişoara se datorează atât promovării pe care deputatul Toda, în calitatea sa de preşedinte al grupului parlamentar de prietenie cu fosta republică iugoslavă, a făcut-o oraşului nostru, cât şi faptului că în 2023 vom fi Capitală Culturală Europeană. Doamna Stančič s-a arătat interesată de participarea Sloveniei la evenimentele ce vor avea loc anul viitor, propunând organizarea unuia dedicat ţării sale.

Ambasadoarea a apreciat multiculturalismul Timişoarei, dar şi interesul pentru punerea în valoare a palatelor din zona istorică centrală.

Însă, cum relaţiile dintre două state nu se bazează doar pe admiraţie reciprocă şi vizite protocolare, Excelenţa Sa a făcut un adevărat tur de forţă pentru promovarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale. După întâlnirea cu preşedintele Consiliului judeţean, Alin Nica, a urmat cea cu primarul Dominic Fritz şi deputatul Daniel Toda, deplasarea la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, unde a discutat cu doamna Florica Chiriţă, şi, în sfârşit, întrevederea cu Prorectorul pentru afaceri internaţionale al Universităţii de Vest, conf. univ. dr. Cătălina Ancuţa.

Încet, Timişoara îşi reia locul în economia şi evenimentele Europei Centrale, căreia îi aparţine istoric şi geografic. (P)Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Noroc ca au ungurii autostrazi