Noutati :

Timisoara devine… ‘meseriasa’, timp de 3 zile! Ce nebunie se pune la cale?

24 aprilie, 2016 - 12:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Arta va fi din scoasa din nou in strada, in capitala Banatului, in aceasta vara. Este insa vorba, de asta data, de arta… meseriei, careia ii sunt dedicate 3 zile de sarbatoare la Street Delivery, in perioada 10-12 iunie.

Ca de obicei, timisorenii sunt asteptati sa participe la fel de fel de ateliere cu mestesug si momente artistice.

Adunarea din aceasta vara se da in zona TraianĀ  (Parcul Poporului/Regina Maria – Str. I.L. Caragiale -Str. Gheorghe Marinescu – Piata Romanilor ā€“ Str. Episcop Iosef Lonovici ā€“ Str. Corneliu Miclosi ā€“ Str. Dionisie Lintia)

In fiecare an, la Street Delivery se aduna oameni din diferite colturi ale orasului care schimba lucruri in comunitatile lor si care, impreuna, prin munca lor de zi cu zi, schimba lumea, bucata cu bucata, surub cu surub, strada cu strada.

Anul acesta, la editia a X-a, totul se concenteaza pe mestesug, pe oameni pasionati de arta meseriei lor. Timp de trei zile, se transforma strazile intr-un atelier viu. Aducem impreuna mestesuguri vechi si noi, construim o punte intre meseriasii traditionali (cizmari, ceasornicari, tamplari, croitori, selari, ceaprazari etc.) si noua generatie de makeri (designeri de produs, de moda, ilustratori, arhitecti samd), pentru un schimb de instrumente, cunostinte, tehnici si viziuni din care sa iasa scantei si poate sa inventam noi moduri de interactiune cu obiectele si meseriile aproape uitate.
Fa pereche cu un mester din orice domeniu si inscrie-te la Street Delivery Meserie! pana pe 15 mai.

Propunerea voastra de proiect trebuie sa respecte tema, sa arate vizitatorilor procesul de lucru intr-un mod interactiv si sa vina cu solutii sustenabile prin care putem readuce mestesugarii traditionali si meseriile lor in atentia societatii. incurajam proiecte interdisciplinare, fie ele pragmatice sau conceptuale, orice te inspira sa explorezi subiectul. Cel mai bune proiecte vor fi sprijinite in faza de productie de echipa Street Delivery .

Ce trebuie sa faci?
1. Gaseste un mesteri, un meserias sau un maker old-school.
2. Du-te si vorbeste cu el. Afla-i povestea.
3. Spune-i despre Street Delivery Meserie!
4. Esti makerii? Invita-l la o colaborare si ganditi impreuna proiectul.
5. Nu esti maker? Atunci fa-te ucenicul lui sau ia-ti in echipa un maker.
6. Schiteaza ideea ta pe http://street.delivery. Adauga si niste imagini.

Ne-ar placea sa gasim moduri noi de a utiliza obiceiuri si obiecte vechi. Gandeste-te cum ar fi ca radioul bunicii sa capete o mufa prin care il poti conecta la smartphone? Cum ar arata o colaborare intre un ceasornicar si un DJ? Ce ar putea face un restaurator de mobila cu o imprimanta 3D? Sau poate vrei pur si simplu sa creezi un site pentru batranul din colt care a facut jucarii toata viata.

Impreuna ne recuperam orasul si transformam carosabilul intr-un spatiu de promenada mobilat cu idei. Impletim generatii, reinventam meserii, ne regasim intre noi. Pentru ca in 2016 Street Delivery e Meserie!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...