Noutati :

Timisoara devine Capitala Tineretului din Romania! Ce inseamna asta?

24 noiembrie, 2015 - 03:25 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Timisoara va deveni in anul 2016 Capitala Tineretului din Romania. Decizia a fost luata de primarul Nicolae Robu impreuna cu liderii studentilor din Timisoara.

Acestia au avut o intalnire in care au stabilit ca Timisoara sa isi asume acest titlu anul viitor, care nu este girat de vreun organism anume. Pur si simplu, orasul se declara astfel, a spus primarul, explicand ca va face mai multe pentru tineri.

Am avut o intalnire cu Consiliul Consultativ al Tinerilor si am trecut in revista cele 21 de puncte pe care le-am convenit cu liderii organizatiilor studentesti care au camine in Complexul Studentesc. S-a putut vedea ca majoritatea promisiunilor facute la inceput de toamna au fost deja onorate, iar restul sunt in continuare pe agenda. Am convenit, de asemenea, ca Timisoara sa isi asume titlul de Capitala a tineretului din Romania pentru anul 2016. Este o initiativa venita pe o filiera de parteneriat intre o banca si o organizatie de tineret afiliata unei organizatii europene”, a declarat primarul Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

In acest context, in bugetul pe anul viitor vor fi prevazuti mai multi bani, fata de anul acesta, pentru proiectele tinerilor.

Le-am promis tinerilor ca bugetul pentru proiectele de tineret in 2016 va fi mult crescut. A fost 400.000 lei in 2015 si il facem 1 milion de lei 2016. Asta presupune sa avem o agenda cu activitati pentru tineret mai consistenta, ceva similar cu ce s-a intamplat la Cluj-Napoca pe formula de Capitala Europeana de tineret”, a declarat Nicolae Robu.

Deocamdata, primarul Nicolae Robu nu a putut preciza despre ce fel de proiecte este vorba, dar a spus ca lista evenimentelor pentru care se va aloca suma de 1 milion de lei va fi stabilita cu cei din Consiliul Consultativ al Tinerilor din Timisoara.

Am deschis o competitie de proiecte pentru tineret. Ii astept cu tot ce considera ei ca e de interes pentru tineret. Nu venim noi autoritati sa le stabilim ce sa faca, ci lasam la latitudinea lor sa-si stabileasca un portofoliu de interes. Vreau sa vad ce-si doresc tinerii Timisoarei„, a mai spus Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cum ce-si doresc, bre Lae? Cluburi si distractieeee!

  2. Dupa capitala „ERTH HAUOR”, CAPITALA CULTURALA acum si CAPITALA A TINERETULUI , cam multe proiecte pe sfarsit de mandat. Multi din cei care au votat in 2012 USL (inclusiv primar) pentru un viitor mai bun sunt la loc cu verdeata dci nu vor mai vota

  3. Robitu asta zici ca e total aerian. E dus bine cu pluta papagalu asta! Nu stie bine pe ce lume traieste. Sarmanul….a ajuns sa vb singur…