Noutati :

Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, declarata de Guvern drept asociatie de utilitate publica. Sunt asteptate finantarile

23 mai, 2019 - 06:10 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Veste extraordinara pentru Asociatia Timisoara Capitala Culturala a Europei in 2021. In sedinta de Guvern de joi, Executivul a aprobat recunoasterea asociatiei ca fiind una de utilitate publica.

CITESTE SI: Concerte, spectacole, reconstituirea Pomului Breslelor, mestesugari, in sarbatoare la Timisoara. Zilele Culturii si Economiei Germane in Banat 

„Este o modalitate de sprijin a acestei Asociatii, care coordoneaza pregatirea dosarului de candidatura, precum si implementarea, monitorizarea si evaluarea programului cultural inclus in dosarul de candidatura. Programul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii este un proiect important pentru Romania si pentru promovarea culturii nationale in contextul multicultural european”, a spus premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Hotararea vine dupa ce in 20 mai, reprezentantii TM2021 au depus oficial la Guvernul Romaniei cererea de transformare a Asociatiei Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii in asociatie de utilitate publica.

Aflat intr-o vizita la Timisoara miercuri, vicepremierul Daniel Suciu anuntase ca proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana urma sa primeasca sprijinul din partea Guvernului, mai ales ca fondurile promise de Guvern s-au lasat asteptate.

„In sedinta de joi este un proiect vizavi de Timisoara Capitala Culturala. Aceasta va primi tot sprijinul, precum a primit Sibiul cand a fost capitala culturala. Proiectul Guvernului are legatura cu Asociatia TM2021, devenita de utilitate publica, e un prim demers sa avem un partener cu care sa dialogam despre tot ceea ce se va intampla aici„, spunea miercuri Daniel Suciu la Timisoara.

Statutul de asociatie de utilitate publica presupune recunoasterea de catre autoritati a faptului ca anumite organizatii se disting de celelalte, prin gama de interese pe care le promoveaza si de servicii pe care le presteaza pentru comunitate, dar si disponibilitatea autoritatilor de a acorda acestor organizatii anumite facilitati, stabilite prin lege, de care se pot bucura doar organizatiile de utilitate publica.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca, in perioada urmatoare, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana va fi spijinita si prin alte masuri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...