Timisoara, ca o scena uriasa. Incepe Festivalul National de Teatru pentru Copii si Tineri „Copil in Europa”!

TIMISOARA. Timisoara se transforma intr-o mare scena! Cea de-a opta editie a Festivalului National de Teatru pentru Copii si Tineri „Copil in Europa” este pe cale de a incepe.

Invitati de seama din toate colturile tarii isi vor prezenta aptitudinule, dar vor si invata din secretele profesionistilor in diverse arte ale spectacolului.

teatru-papusi-merlin-croitorasul-cel-viteaz

Teatrul Merlin va fi gazda celor mai multe dintre evenimentele festivalului, care isi va deschide portile in 22 octombrie, de la ora 11. Pana in 26 octombrie, cand va avea loc festivitatea de premiere a laureatilor, organizatorii le adus timisorenilor, pe langa spectacolele de teatru, si o serie de activitati si intalniri informale.

Teatrul Merlin, Casa Studentilor, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara si Casa Armatei vor deveni gazdele evenimentelor din cadrul Festivalului National de Teatru pentru Copii si Tineri.

Atelierele din cadrul festivalului vor da cortina la o parte si de pe cateva dintre tainele artelor scenice: commedia dell’arte, pantomima, improvizatie comica, clovnerie, papuserie, circ sau canto. Toti cei care vor dori sa participe la spectacolele si evenimentele din cadrul festivalului o vor putea face gratuit.

teatru-papusi-merlin-alba-ca-zapada
Insa, pana la inceperea festivalului, actorii Teatrului Merlin continua sa spuna povesti. Astfel, micutii se vor putea bucura de spectacole in fiecare duminica.

In 11 octombrie, Croitorasul cel viteaz isi va spune povestea de la orele 11 si 12.30. O saptamana mai tarziu, Motanul incaltat va intra din nou in scena, iar in 25 octombrie, piticii vor stange o armata de voinici alaturi de care sa o salveze pe Alba ca zapada.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. dadad spune:

    unde ai loc piesele respective?