Noutati :

Timisoara artelor: se pregateste o saptamana intreaga de evenimente artistice in capitala Banatului

9 februarie, 2014 - 06:19 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timisorenii iubitori de arta vor avea cum sa-si petreaca timpul in acest an. Primaria Timisoara finanteaza o sumedenie de manifestari culturale, cu bani din bugetul local. In plus, reprezentantii municipalitatii ne promit o intreaga saptamana de arta in cadrul Festivalului Artelor Timisorene.

Fel de fel de artisti isi vor prezenta lucrarile in cadrul saptamanii artistice. „Organizam pentru prima data o saptamana a artelor timisorene. Este un festival cu participarea artistilor de toate felurile, un festival exclusiv cu artisti timisoreni”, a anuntat primarul Nicolae Robu. Viceprimarul Dan Diaconu ne-a declarat ca lucrurile nu au fost batute in cuie si ideea trebuie gandita foarte clar.

Primarul i-a anuntat si pe fanii de pe Facebook despre Festivalul Artelor Timisorene, explicand ca vrea sa scoata in strada atat muzicieni, cat si dansatori, actori, scriitori, pictori, sculptori, arhitecti sau designeri. Se pregatesc asadar evenimente atat in aer liber, in Piata Victoriei, pe strada Marasesti, in Parcul Rozelor, pe malul Begai, pe pista aeroportului, pe stadion si in cartiere, precum si in spatii inchise, spune Robu.

Momentan nu a fost stabilita o perioada in care sa aiba loc actiunile, insa un lucru este cert. Pentru Timisoara Artelor, conducerea Primariei Timisoara a alocat anul acesta peste 360.000 de lei, adica peste 80.000 de euro. Suma este mare, in comparatie cu alti ani.

Banii se duc pentru un proiect de cooperare culturala internationala, in parteneriat cu orasele infratite, pentru un simpozion international de sculptura in piatra/granit, pentru realizarea de expozitii de arta plastica, cataloage de arta, promovarea artelor plastice, sustinerea artistilor plastici timisoreni si ai scolii de arta timisorene, pentru un catalog de promovare al Timisoarei – Revolutionary, pentru bienala internationala de afis si ilustratie de carte, pentru concursul INTERdesign 2014, pentru bienala internationala de arta miniaturala, pentru salonul anual de arta Romul Ladea, precum si pentru tabara de creatie Romul Ladea. Aceste manifestari sunt organizate incepand din mai pana in octombrie.

Totodata, si capitolul Timisoara Street Art beneficiaza de o suma frumoasa din partea Primariei Timisoara, potrivit agendei culturale pe 2014: aproape 350.000 de lei, adica tot cam 80.000 de euro. Vorbim mai mult despre festivaluri care scot arta in strada: Acces Art, tabara de pastel Urban, Street Art FISART, Festivalul Baroc, Cafekultour, sTRAdART si Timisoara in miscare, evenimente organizate tot din mai pana in octombrie.

Reprezentantii Primariei Timisoara nu au precizat daca parte din ele vor fi incluse in saptamana de arta. Toate evenimentele de pe Agenda culturala a Timisoarei din 2014 primesc peste 1,6 milioane de euro din bugetul local.

CITESTE SI: Peste 1,6 milioane de euro pentru evenimente culturale in Timisoara in 2014. Festivalul Vinului, finantat de PrimarieInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...