Noutati :

Timisoara are SLOGAN nou al candidaturii orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021! Cum ti se pare?

18 septembrie, 2015 - 03:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
3

TIMISOARA. Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana anunta finalizarea conceptului candidaturii, sub sloganul ‘Shine your light – Light up your city!’, (in traducere de lucru: ‘Lumineaza orasul prin tine!’), in urma unui proces complex de consultare si participare din partea cetatenilor, autoritatilor, institutiilor si operatorilor de cultura independenti, artistilor, institutiilor de invatamant, reprezentantilor industriilor creative, mediului economic si politic. Asociatia a ajuns la acest concept dupa patru ani, parcurgand doua etape intermediare, precum REVOLutionary si Channel of Cultures.

„Angajamentul civic si implicarea sociala a locuitorilor au condus la conturarea primului concept in anul 2012, REVOLolutionary. Acest slogan se baza pe identitatea orasului si scotea in evidenta rolul Timisoarei in istoria recenta a Romaniei. In anul 2014 au avut loc noi consultari cu cetatenii in urma carora un nou concept a fost cristalizat, Channel of Cultures, care ingloba atat trecutul cat si prezentul, reflectand etosul unui oras inter- si multicultural. Aceasta a facut din Timisoara un oras european caracterizat printr-o gandire pragmatica si un comportament civic insusit”, spun reprezentantii Asociatiei.

Anul 2015 a insemnat, in procesul candidaturii, verificarea acestor rezultate si analizarea mai in profunzime a ADN-ului Timisoarei, prin organizarea atelierelor de lucru, aplicarea de chestionare, campanii de consultare si informare pe platformele online si  implicarea in alte evenimente. Astfel, comunitatea orasului si-a definitivat conceptul de candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021: ‘Shine your light – Light up your city!’ (‘Lumineaza orasul prin tine!’).  Pornind de la variantele precedente lansate in dezbatere, s-a constatat ca Timisoara – oras care face parte din reteaua oraselor construite pe baza valorilor Iluminismului si primul oras din Europa cu iluminat electric stradal – este un catalizator si un punct emergent de raspandire a valorilor civice si culturale.  Aceste valori inradacinate si in trecutul orasului se regasesc acum printre principiile care stau la baza Uniunii Europene de astazi.

Suntem pe ultima suta de metri inainte de depunerea dosarului de candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii pe data de 10 octombrie 2015. Asociatia este foarte multumita de gradul mare de participare si implicare a comunitatii in procesul de definitivare a conceptului si a programului artistic al candidaturii. Suntem increzatori ca ‘Shine your light – light up your city!’ ‘Lumineaza orasul prin tine!’ reprezinta spiritul urbei, asa cum a fost descoperit si definit de timisoreni, fiind elementul central sub egida caruia s-a elaborat dosarul pentru concurs. Propunerea noastra pentru programul de Capitala Europeana a Culturii este ca fiecare dintre noi sa isi gaseasca propria energie si resursele interioare pentru a se implica in viata orasului si pentru a aduce o schimbare pozitiva atat in comunitate, cat si la nivel european..”, spune Simona Neumann, director executiv al ATCCE.

Shine your light – Light up your city!’ ‘Lumineaza orasul prin tine!’ isi propune sa aduca un nou suflu de energie tuturor timisorenilor si europenilor care isi asuma valorile continentului, aspirand la un oras dinamic pe plan cultural si vizionar in plan politic, economic si social. Cele doua concepte lansate pana acum in dezbatere publica au fost si ele incluse in programul artistic al candidaturii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Gandire pragmatica in Timisoara? Ha! Ha! Ha! Pune dalele, scoate dalele. Dezgroapa baile turcesti, ingroapa baile turcesti! Uite centura, nu e centura…

  2. Daca prin absurd, ajungem capitala europeana…. ne facem de ras …

  3. Cu centrul istoric ..,,bronzat,,si cu niste nuntzi sau inmormantari de bastani,cu circulatzia oprita si tzigani betzi pe treptele Catedralei,ne facem de rasul galaxiei!!Ce capitala europeana…rasu’-plansu’ vom fi !!Vai de capul nostru,cit ,,light,, ne-ar trebui ca sa ,,luminam,, tziganimea cotropitoare..nu ne ajunge soarele.Pacat!!N-avem nici o sansa.