Timisoara ar putea avea un nou spital, de 3 milioane de euro, langa Judetean. Primaria a cedat, in sfarsit, terenul pentru construirea lui

TIMISOARA. La mai bine de jumatate de an de cand s-a vehiculat pentru prima data posibilitatea contruirii unui spital modular permanent la Judetean, Primaria Timisoara vine, in sfarsit, in spijinul unitatii medicale.

CITESTE SI: Momentul in care va scoate trotuarele sotron puse de Robu in Timisoara. Noului arhitect sef al orasului nu-i plac: Creeaza un deranj optic major 

Mai exact, pentru a nu pierde banii din proiectul european pentru care spitalul a aplicat si pentru a putea beneficia de noua unitate medicala de 3 milioane de euro, Spitalul Judetean avea nevoie de un teren din partea Primariei Timisoara, pe care sa ridice constructia de tip modular.

Initial, reprezentantii Judeteanului au cerut terenul din fata OncoGen, pentru a construi acolo noua cladire. Insa nu au primit in gestiune respectiva parcela, intrucat Primaria a invocat imposibilitatea schimbarii  destinatiei acestui teren.
A fost identificat un alt teren, de 4500 mp, in apropiere de imobilul care adaposteste Sectia de Ortopedie a Judeteanului, iar autoritatile au cedat-o abia in ultimul moment, chiar daca lipsa ei in documente ar fi putut insemna pierderea banilor pentru proiect.

„Proiectul pentru contructia modulara permanenta ATI din cadrul Spitalului Judetean Timisoara a trecut la ultima faza a procesului de evaluare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, urmand ca in perioada urmatoare sa primim un raspuns final in privinta finantarii. Suntem foarte optimisti, pana acum feedback-ul a fost foarte bun din partea ministerului si suntem increzator intr-un raspuns favorabil. De aceea, ne bucuram ca vom primi in administrare terenul adiacent cladirilor Spitalului Judetean, de care este contingent acest raspuns final.

Este un proiect pentru comunitate, care arata ca autoritatile medicale sunt deschise la orice fel de cooperare cu autoritatile locale in interesul comunitatii”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Va reamintim, daca proiectul va fi castigat, in vecinatatea Spitalului Judetean din Timisoara urmeaza sa fie construit un spital modular permanent, cu 22 de paturi ATI dotate lal cele mai inalte standarde.

Daca initial spitalul modular ar urma sa deserveasca pacientii in stare grava infectati cu COVID, dupa trecerea pandemiei, aici ar urma sa fie mutate, pe rand, sectiile spitalului, atunci cand se va face renovarea completa a acestuia, iar ulterior, spitalul modular s-ar putea transforma intr-o noua sectie a Judeteanului.

Noul spital modular este pravazut cu 22 de paturi, toate dotate la standard ATI, cu un minilaborator de analize, vestiare pentru medici, camera de garda, dar si toate spatiile si circuitele auxiliare ca pentru orice sectie – spatii de stocare instrumente si materiale sanitare, spatii pentru depozitarea rufelor curate si murdare, toalete pentru personal si pacienti. De asemenea, va avea toate instalatiile unei sectii moderne, la nivelul unei specificatii pentru o sectie de mari arsi, adica va avea presiune negativa si va fi complet acoperit in ceea ce priveste izolatia termica, instalatia electrica si autorizatia de incendiu.

Costul lucrarilor se ridica la aproximativ 3 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. AnaP spune:

  3 milioane de euro? Iar facem fușărai? Pai un spital nou e undeva peste 500 milioane euro sau mai mult, ce faci cu 3, cumperi vopsea?

  • @AnaP spune:

   Dacă nu înțelegi ce citești încearcă cu un translator !!
   Acesta nu este un spital regional promis de ciumaţii roșii !
   Acesta este un spital modular ATI care va fi folosit in valul patru de Covid, pentru cei care nu înțeleg ce citesc dar au impresia că sunt deștepți in loc să se vaccineze !!
   Acum ai înțeles, pocnitoare hAUR-istă !!??

 2. Kafka spune:

  1. Parcare …. ???? Nixam?
  2. Primaria Timisoara vine, in sfarsit, in spijinul unitatii medicale…. SI CONTINUAREA
  CARE VA PUTEA FI PRIVATIZATA LA § ANI DUPA PREDARE1

 3. Robulica spune:

  Exact, once yrs never give up!!
  A, ca in deplasări may folosesti si alte valute (& carduri – upon conti:) e altceva, doesn’t matter (holiday souvenirs – da ?)

 4. Rumburak spune:

  au timp sa termine spitalul din containere pina in 2023 cind se termina pandemia si contractul cu pfizer.

 5. Daniel Teompa spune:

  Traim cu promisiunea, murim cu speranta… Asta e tot ce ne-a mai ramas din eterna si fascinanta Romanie.