Noutati :

Timisoara ‘alearga’ spre titlul de Capitala Culturala Europeana pentru 2021

9 octombrie, 2015 - 06:34 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Dupa cum opiniatimisoarei.ro a informat deja, Asociatia – Timisoara Capitala Culturala Europeana a intrat, oficial, in cursa pentru acest titlu. A depus, vineri, dosarul de candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021. Momentul va fi marcat printr-un mare eveniment.

Mai multi tineri din capitala Banatului vor alerga, sambata, din toate cartierele orasului, pentru a desena sigla candidaturii pe harta Timisoarei. Reprezentantii asociatiei vor sa arate ca este nevoie de efortul intregii comunitati pentru ca Timisoara sa obtina titlul mult ravnit.

Cei care fac parte din miscarea civica Alergotura vor alerga din Dumbravita – Kaufland, din Calea Girocului – Triade, din sensul AEM, de la Uzina de Apa, de la Muzeul Satului, de pe strada Strandului, de la sensul de pe Calea Aradului, de la statia de benzina de pe Torontalului, de la pasajul CF Sacalaz, de pe Bdul Dambovita, de la intersectia Dambovita-Banatul, de la Intersectia Victor Hugo, din Piata Traian, de la podul peste Bega din dreptul garii, din fata bisericii din Balcescu, de pe Calea Bogdanestilor colt cu Razboieni, de pe strada Mures colt cu Drubeta, de pe strada Campului colt cu Efta Botoca si din zona Emil Zola colt cu Herculane.

Cat despre dosarul de candidatura, acesta va fi facut public la un moment dat. Are 80 de pagini si contine raspunsul la 52 de intrebari, fiind redactat atat in romana, cat si in engleza.

„Am raspuns la intrebari care vizeaza aspecte legate de strategia Municipiului Timisoara, legate de infrastructura culturala, cea legata de accesul pe caile rutiere, sunt intrebari legate de sustinerea politica pe care o avem deja, mai sunt intrebari legate de structura manageriala. Cel mai important capitol vizeaza programul cultural pentru anul 2021, care a fost construit in jurul conceptului nostru de candidatura: <<Shine Your Light – Light Up Your City>> sau in limba romana <<Lumineaza orasul prin tine>>. Conceptul scoate in evidenta energia civica a Timisoarei, care, uneori, poate paleste, dar pe care vrem sa o readucem in prim plan prin acest program cultural pentru anul 2021. Este un concept care ne aminteste de faptul ca Timisoara este un oras construit pe principiile iluminismului, impartaseste aceste valori, de toleranta, de respect pentru celalalt”, a explicat Simona Neumann, director executiv al asociatiei.

Reprezentantii ATCCE vor sustine dosarul in fata unei comisii, iar la sfarsitul anului vor afla daca Timisoara se califica mai departe, pentru cea de-a doua etapa a competitiei. Apoi vor mai intocmi inca un dosar.

„Probabil la sfarsitul anului viitor, poate chiar in noiembrie, vom afla care este orasul care va detine titlul in anul 2021. Noi suntem convinsi ca va fi Timisoara. Este un dosar foarte bun, la care s-a lucrat foarte temeinic, este un dosar cu o larga deschidere europeana si un dosar sustinut de catre timisoreni. Este un dosar despre si pentru timisoreni”, a mai spus Simona Neumann.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „dosar sustinut de catre timisoreni…” doamna, stimata doamna sunteti ridicola, chiar credeti ca toata Timisoara va sustine in isteria si grandomania in care va scaldati. Luciditate!!!