Opinia Timisoarei

Timisoara a primit cea mai mare suma de la fondul de rezerva al Guvernului. Aproape 54 milioane de lei pentru incalzire si apa calda

TIMISOARA. Guvernul a alocat Timisoarei aproape 54 milioane de lei, bani care vor fi cheltuiti pe compensarea platilor la facturile de gazele naturale furnizate catre Colterm. Subprefectul Ovidiu Draganescu a solicitat inca de miercuri aceasta suma catre Executiv, odata ce a primit cererea din partea Primariei Timisoara.

CITESTE SI: 54 de milioane de lei a cerut subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu de la Guvern pentru Colterm

In sedinta de joi, Guvernul a alocat bani din fondul de rezerva pentru mai multe orase mari din tara, pentru a le ajuta sa asigure caldura si apa calda catre populatie.

Guvernul a alocat azi, din fondul de rezerva, peste 310,4 milioane de lei pentru 31 de orase, care se confrunta cu greutati in furnizarea agentului termic catre cetateni si institutii din cauza cresterii exponentiale a pretului la gaz. Timisoara a primit aproape 54 de milioane de lei (53,8) pentru compensarea facturilor curente la gaz, bani care vin in completarea eforturilor uriase pe care le facem de la bugetul local pentru a asigura, zi de zi, apa si caldura in scoli, spitale, case, institutii, si ne vor ajunge pana la finalul anului”, a confirmat si primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, joi seara.

Societatea de termoficare Colterm, din Timisoara, are datorii de peste 300 milioane de lei la furnizorul de gaz E.ON si mai are de achitat o amenda in valoare de 21 de milioane de euro pentru neachizitionarea de certificate verzi energetice. Din cauza acestei datorii si a intrarii in insolventa a companiei, E.ON a decis sa nu mai furnizeze gaz catre Colterm. Dupa ce timp de cateva zile timisorenii au ramas in frig, s-a reusit sa semnarea unui nou contract cu un alt furnizor de gaz, insa pe perioada determinata si cu plata in avans, precum si cu posibilitate de prelungire pe termene scurte.

In prezent, Colterm furnizeaza agent termic catre cei peste 50.000 de abonati, printre care scolile si majoritatea spitalelor din Timisoara, insa la capacitate redusa.

UPDATE: Alin Nica cere masuri concrete pentru rezolvarea situatiei de la Colterm si anunta ca Timisoara a primit cea mai mare suma

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, anunta ca dintre toate orasele care au fost ajutate de Guvern, Timisoara a primit cea mai mare suma de bani din fondul de rezerva, pentru termoficare. Liderul CJT cere  masuri concrete din partea administratiei locale pentru situatia de la Colterm.

Este un gest corect si un raspuns la solicitarile facute de mine, de subprefectul Ovidiu Draganescu si de primarul Dominic Fritz. Desigur, suma alocata nu rezolva problema Colterm. In continuare, ma astept ca administratia din Timisoara sa vina cu solutii pe termen lung pentru aceasta problema extrem de grava.
Sumele din fondul de rezerva si ajutoarele de urgenta nu pot suplini absenta unor masuri concrete de rezolvare a situatiei Colterm.
Categoric, in acest moment, prioritatea absoluta este asigurarea caldurii si a apei calde pentru abonatii Colterm, dar ma intreb cat de corecte au fost atacurile, de multe ori suburbane, la adresa premierului Citu venite din partea liderilor USR. Premierul care a fost facut in toate felurile a acordat astazi Timisoarei cea mai mare suma din fondul de rezerva dintre cele 31 de orase din tara care au solicitat acest sprijin”, a transmis Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Exit mobile version