Opinia Timisoarei

Timisoara A PIERDUT 10 milioane de euro, bani europeni! Cum s-a ajuns la asta?

TIMISOARA. Cei 10 milioane de euro pe care Consiliul Judetean Timis se baza pentru a moderniza Ambulatoriul de la Spitalul Judetean Timisoara si pentru a cumpara aparatura de ultima generatie, s-au pierdut. La cea de-a doua licitatie organizata in urma cu cateva zile, nu s-a prezentat nimeni.

Pe exercitiul bugetar 2007-2014, Consiliul Judetean Timis castigase  proiect european de valoare foarte mare, in urma cu mai bine de un an, pentru Spitalul Judetean Timisoara, iar acum trebuia doar sa gaseasca firmele care sa execute lucrarile si sa aduca echipamentele medicale.

A fost organizata o prima licitatie in luna septembrie, insa nicio firma nu s-a aratat interesata sa preia proiectul, iar acum situatia s-a repetat.

S-a pierdut finantarea de la Spitalul Judetean Timisoara, nu s-a prezentat nimeni. Urmeaza sa ne inscriem pe programul 2014-2020, sa incercam sa atragem din nou bani”, a declarat Florian Zanfir, vicepresedintele CJ Timis.

In cadrul acestui proiect, Spitalul Judetean Timisoara ar fi beneficiat de un nou RMN, un tomograf, aparat pentru ecografie, cardiotopografe, aparate de radiologie, colonoscop si altele.

Reprezentantii CJ Timis spun ca, in ciuda acestui esec, nu isi pierd speranta si vor si vor relua procedura de la capat.  Adica, pe urmatorul exercitiu bugetar pentru accesarea de fonduri europene 2014-2020 vor depune din nou proiectul si sunt optimisti ca se va gasi o firma interesata sa preia acest proiect.

Exit mobile version