Noutati :

Timisoara A PIERDUT 10 milioane de euro, bani europeni! Cum s-a ajuns la asta?

12 noiembrie, 2015 - 02:11 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Cei 10 milioane de euro pe care Consiliul Judetean Timis se baza pentru a moderniza Ambulatoriul de la Spitalul Judetean Timisoara si pentru a cumpara aparatura de ultima generatie, s-au pierdut. La cea de-a doua licitatie organizata in urma cu cateva zile, nu s-a prezentat nimeni.

Pe exercitiul bugetar 2007-2014, Consiliul Judetean Timis castigase  proiect european de valoare foarte mare, in urma cu mai bine de un an, pentru Spitalul Judetean Timisoara, iar acum trebuia doar sa gaseasca firmele care sa execute lucrarile si sa aduca echipamentele medicale.

A fost organizata o prima licitatie in luna septembrie, insa nicio firma nu s-a aratat interesata sa preia proiectul, iar acum situatia s-a repetat.

S-a pierdut finantarea de la Spitalul Judetean Timisoara, nu s-a prezentat nimeni. Urmeaza sa ne inscriem pe programul 2014-2020, sa incercam sa atragem din nou bani”, a declarat Florian Zanfir, vicepresedintele CJ Timis.

In cadrul acestui proiect, Spitalul Judetean Timisoara ar fi beneficiat de un nou RMN, un tomograf, aparat pentru ecografie, cardiotopografe, aparate de radiologie, colonoscop si altele.

Reprezentantii CJ Timis spun ca, in ciuda acestui esec, nu isi pierd speranta si vor si vor relua procedura de la capat.  Adica, pe urmatorul exercitiu bugetar pentru accesarea de fonduri europene 2014-2020 vor depune din nou proiectul si sunt optimisti ca se va gasi o firma interesata sa preia acest proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Super! De asta marim impozitele 🙂

  2. Cei de la Consiliul Judetean Timis s-au umplut de „cacao”! Au reusit marea performanta ca intre anii 2007-2014 sa depuna pentru finantare 3 proiecte. 3 proiecte in 7 ani! Wow! Si le-au rata pe toate trei! Rusine!

  3. Caietele de sarcini se fac cu dedicatie ( pentru o anumita firma ). Sigur s-a gresit ceva in caiet si ala cu firma care trebuia sa castige nu s-a mai prezentat ca nu putea livra bazaconiile din caiet…

  4. Inteleg sa se intample la Vaslui nu in Timisoara.

  5. Ar fi trebuit sa apeleze la serviciile DNA-ului.

  6. Formularea „S-a pierdut” finantarea de la Spitalul Judetean Timisoara, mi se pare jenanta! Este cineva de vina? cati se ocupa de astfel de proiecte? Pare-se ca ceva nu este in ordine. Totusi este vorba nu de 10. mii de euro (fleac?!?) ci de 10 milioane de euro!

  7. un articol complet ar contine numele si prenumele celor implicati . macar atat daca tot nu va fi nimeni gasit vinovat si pedepsit…

  8. „S-a pierdut finantarea…” bine zis, adica s-a pierdut asta e! nu e nimeni vinovat din CJ. Au tinut proiectul in sertar luni de zile in speranta sa ia niste spagi de pe livrarea de echipamente. Nu le-a mers, si apoi au zis ca nu s-a prezentat nimeni la licitatie. Licitatii organizate in luna septembrie si octombrie 2015, iar proiectul trebuia incheiat la inceputul lunii noiembrie pentru a nu perde finantarea; adica oricum se pierdeau banii si daca se prezenta cineva la licitatie, dar ar fi avut pe cine sa dea vina. O lucrare de modernizare si livrare de echipamente medicale de 10 mil de euro, nu se poate face in 1-2 luni. Oare cati pacienti urmau sa se trateze cu acea aparatura? Poate unii vor muri din cauza lipsei acestora. Si din nou nu raspunde nimeni?! CORUPTIA UCIDE!