Noutati :

Timisoara a investit 64 de milioane de euro de la Uniunea Europeana in 6 ani. Pentru cate proiecte a primit bani?

2 iulie, 2014 - 09:51 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara se lauda cu 21 de proiecte europene pentru care a primit deja banii de la Uniunea Europeana. Mai bine zis, se lauda cu un procent de absorbtie de 56,3% in exercitiul financiar 2007 – 2013, sustine primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului-sef, municipalitatea a primit deja peste 280 de milioane de lei de la Uniunea Europeana, bani rambursati pentru diversele proiecte implementate deja. Adica bani pe care nu mai trebuie sa-i dam inapoi, pentru 21 de proiecte desfasurate cu fonduri europene.

„Pana in momentul de fata, noi am absorbit, in sensul ca am reusit sa facem rambursarea sumelor pe care le aveam de primit, un total de peste 280 de milioane de lei. Deci asta inseamna absorbtie efectiva de la Uniunea Europeana, asta inseamna ca noi am avansat banii, ca am efectuat lucrarile de rigoare, ca aceste lucrari au fost facute cum trebuie, ca documentatia lor a fost facuta cum trebuie, am trecut de toate etapele de verificare si n-au fost returnati banii. Avem un procent de absorbtie de 56,3%. Mai avem lucrari efectuate si nefacturate inca in valoare de circa 12 milioane de lei si mai avem lucrari facute de 1,7 milioane de lei. Stam foarte bine”, considera primarul Nicolae Robu.

Multe din proiecte sunt de infrastructura si implementarea lor dureaza foarte mult. Potrivit primarului, lucrarile sunt anevoioase si prost platite.

„Asfaltarea finala se face foarte usor si foarte repede. Dar ea costa foarte mult. Greu este pana ajungi acolo, ca sa astepti stratul final de asfalt, dar lucrarile anterioare sunt anevoioase si sunt mai prost platite. Asfaltul este foarte scump si trebuie o anumita tehnologie pentru a-l asterne bine si de aceea pretul este mai ridicat”, explica edilul.

Din exercitiul financiar 2007 – 2013, Primaria Timisoara mai are doua proiecte in licitatii, unul pentru instalarea de camere video in marile piete din oras, iar altul penstru amenajarea unui centru de management computerizat al traficului, cu camere de supraveghere in intersectii.

„Alte proiectele sunt in derulare, unele au fost finalizate, altele merg si merg bine. Daca comparam ce se intampla pe la altii, altii avand proiecte cat degetele unei maini, nu pot sa le gestioneze nici pe acelea. Cifrele pe care le-am dat sunt pentru 21 de proiecte”, concluzioneaza primarul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...