Noutati :

Timisenii vor plati mai mult pentru apa si canalizare. Vezi cu cat mareste Aquatim tarifele!

14 august, 2012 - 10:55 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Aquatim a decis sa creasca pretul apei si canalizarii in toate localitatile din aria in care opereaza in judetul Timis. Scumpirea se va face chiar de la 1 septembrie, iar noile preturi au fost deja aprobate la nivel national.

Timisenii vor scoate din buzunar cu 20 de bani mai mult pe metrul cub la apa si cu 29 de bani mai mult pe metrul cub la canalizare. Asadar, noile tarife pentru serviciile prestate de Aquatim in toate localitatile in care opereaza sunt de 2,83 lei/mc, fara TVA, pentru furnizarea apei, si 2,58 lei/mc pentru canalizare.

Reprezentantii Aquatim explica cresterea tarifelor. „Societatea a realizat si are in derulare proiecte mari de investitii, in beneficiul populatiei, pentru care a obtinut finantari europene nerambursabile si a contractat imprumuturi de la institutii financiare internationale. Conditiile cuprinse in memorandumurile de finantare si acordurile de imprumut prevad obligativitatea ajustarii anuale a preturilor si tarifelor cu inflatia si cresterea in termeni reali, in conformitate cu planul anual de evolutie a tarifelor”, a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Cel mai nou proiect european are o valoare de 119 milioane de euro si se deruleaza in perioada 2008 – 2013. In Timis se vor construi 300 de kilometri noi de retele de apa si canalizare, 7 statii de epurare a apei uzate si 3 statii de tratare a apei potabile.

Aquatim se situeaza pe locul 42 din 44 de companii de apa din tara in topul tarifelor, mai spun reprezentantii societatii de apa si canal. Operatorii de apa din orase ca Iasi si Sibiu au facut deja ajustarea tarifelor, de la 1 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Numai scumpiri si iar scumpiri.Ce tara-i asta?

 2. Ca pret nu ar fi tare scump,ca e vorba matematic de o tona de apa…
  Dar…
  Platesc pentru canalizare mai mult decit pentru apa rece dar nu se poate face ceva in perioada de vara secetoasa sa nu mai suporte timisorenii mirosurile astea pestilentiale??
  Asa ca fapt divers…

 3. Sunt de acord cu scumpirile de pret in conditiile in care ar aduce apa la parametri optimi, nu de lumea a treia!

 4. Procentele de crestere sunt peste sunt cca. 8% la apa si 13% la canalizare. Aquatim este prestator de servicii cu monopol 100%, concurenta 0%, a caror tarife a evoluat nejustificat in comparatie cu alt serviciu de utilitate publica ( transport public, furnizare energie termica, etc.), ponderea elementelor de cost cu variatii majore (energie, combustibil, manopera)in tarif fiind redusa. In 2009 tariful cu TVA la apa era 2,18 lei/mc fata de 3,5 lei/mc ( crestere 60%), iar la canalizare tariful a crescut cu 134% ( de la 1,37 lei/mc la 3,2 lei/mc).
  La transportul in comun tariful unui bilet de o calatorie este de 2 lei din anul 2009, desi ponderea energie-combustibili-manopera este preponderenta in cost. Alt aspect foarte important este ca la apa si canal nu exista gratuitati si posibilitate frauda, toti consumatorii platesc contorizat consumul, pe cand la transport sunt zeci de reduceri si gratuitati plus usurinta calatoriei frauduloase. Concluzie: AQUATIM este considerata o firma cu managament performant, iar RATT devine o regie permanent cu pierderi. Asa stie sa pastoreasca consiliul local serviciile din subordine, pentru unii muma pentru alti ciuma.

 5. inca o scumpire si fiecare bloc o sa-si sape fantana propie