Noutati :

Timisenii nu mai vor in invatamant! La examenul de suplinire sunt inscrisi de patru ori mai putini candidati decat locuri disponibile

4 august, 2011 - 12:08 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Daca la inceputul crizei economice multa lumea a cautat in invatamant un refugiu, iata ca a trecut recesiunea (spun multi), iar posturile didactice risca sa ramana neocupate!

In judetul Timis, pentru examenul de suplinire, care are loc joi, la nivel national, 423 de candidati doresc sa devina profesori. Asta in conditiile in care in judet sunt peste 1.800 de norme si fractiuni didactice.

Examenul de astazi are loc in trei centre, la Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, Colegiul Tehnic „H. Coanda” si la Grupul Scolar Alimentar.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar dau asigurari ca in Timis vor fi suficienti dascali calificati care intre la clasa, mai ales ca au fost multi inscrisi la examenul de titularizare.

Posturi libere pentru suplinire sunt peste 1.500 (impreuna cu fractiuni). Lor li se adaga cele aproape 300 de norme didactice rezervate (pentru inspectori scolari, directori si directori adjuncti) si cele 31 de catedre neocupate la titularizare.

Sedinta publica de ocupare a posturile va avea loc in perioada 24-26 august.

Pe langa cei 423 de candidati inscrisi la suplinire, la sedinta publica de la sfarsitul lui august vor participa cei care au obtinut note peste 5 la examenul de titularizare din ultimii doi ani.

Astfel, pentru cele peste 1.800 de posturi de suplinitori se vor intrece peste o mie de persoane, spune Francisc Halasz, inspectora scolar general adjunct.

Partea buna este ca profesorii, atat titularii, cat si suplinitorii, vor putea lua pana la 9 ore suplimentar peste norma didactica  de 18 ore.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...