Timbre postale cu cladiri reprezentative din Timisoara, lansate pentru a marca anul Capitalei Culturale Europene

TIMISOARA. Marci postale dedicate Capitalei Europene a Culturii au fost lansate la Timisoara, vineri.

CITESTE SI: Timisoara, in sarbatoare. Va straluci si va intra in istoria capitalelor culturale ale Europei. Programul deschiderii TM2023 

Imortalizarea momentului Timisoara 2023 si prin aceste opere de arta miniaturale a fost prezentata la Filarmonica Banatul.

Ministrul Culturii Lucian Romascanu a subliniat importanta acestui an, atat pentru Timisoara cat si pentru intreaga tara, fiind momentul in care este pornit un nou demers de diplomatie culturala.

Marcile postale cuprind imagini reprezentative din Timisoara, de la Catedrala Mitropolitana, imagine de referinta, asociata inconfundabil cu Timisoara, Domul Catolic, a carui restaurare se apropie de final, Palatul Culturii (Opera), de unde Timisoara si-a proclamat libertatea in 1989 si Turnul de Apa, care va deveni centru cultural, confirmand vocatia locului de a transforma mostenirea trecutului in resurse pentru viitor.

Este vorba despre 5 valori (4 timbre si o colita dantelata), iar emisiunea de valori s-a editat in 43.640 de exemplare. Acestea pot fi cumparate cu sume cuprinse intre 34 si 70 de lei

Va reamintim, Timisoara a mai fost subiectul unor emisiuni filatelice, de centenarul Universitatii Politehnica, dar si prin cea dedicata maestrului Ioan Holender.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...