TIFF Anti-corruption Festival 2015! Concurs de filme anti-spaga, organizat de DGA! Vezi ce premii poti castiga?

Asociatia Pro Democratia, Directia Generala Anticoruptie si Fundatia Hanns Seidel Romania in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, alaturi de un sponsor, lanseaza TIFF Anti-corruption Festival 2015, primul proiect cu tema „Educatie anticoruptie prin film” asociat Festivalul International de Film Transilvania din Romania.

Proiectul isi propune sa participe la promovarea transparentei, integritatii, responsabilitatii si bunei guvernari prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii coruptiei: informarea privind efectele negative ale coruptiei, incurajarea unei atitudini de intoleranta si stimularea celor afectati in semnalarea cazurilor de coruptie catre organele competente. Toate aceste dimensiuni au in vedere, in plus, o actiune orientata spre viitor, pentru ca se adreseaza in primul rand tinerilor, care sunt incurajati sa ia atitudine impotriva coruptiei ca cetateni activi, dezvoltandu-se astfel societatea civila romaneasca in sens larg.

Actiunile proiectului constau in organizarea unor seminarii de informare in liceele si universitatile din cele 41 de judete din tara si Municipiul Bucuresti, campania de promovare si inscriere in competitia de filme de scurt-metraj, organizarea de dezbateri – discutiile se vor axa pe subiectul filmelor castigatoare cu scopul de a intelege mai bine mesajul si actiunea filmului.
Principala actiune a proiectului consta in organizarea unei competitii de filme de scurt-metraj adresata deopotriva cineastilor amatori si profesionistilor din Romania.
Astfel, organizatorii lanseaza anuntul de inscriere in Competitia de filme de scurt-metraj.

Filmele inscrise in Competitia TIFF Anti-corruption Festival 2015 trebuie sa indeplineasca cumulativ regulile si conditiile de participare conform Regulamentului TIFF Anti-corruption Festival 2015.

Acestea trebuie sa contina elemente care sa contribuie la determinarea adoptarii unui comportament integru de catre cetatenii si functionarii statului.

Proiectul consta in organizarea unei competitii de filme de scurt-metraj adresata deopotriva cineastilor amatori si profesionistilor din Romania si se va desfasura in Municipiul Cluj-Napoca in perioada 29 mai – 7 iunie 2015.

Pentru a fi eligibile, filmele inscrise in Competitia TIFF Anti-corruption Festival 2015 trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele reguli si conditii de participare:

Reguli de inscriere

Regizorul sau producatorul care detine drepturile de difuzare ale filmului trebuie sa completeze in intregime formularul online pe site-ul www.apd.ro, apoi sa trimita formularul de inscriere, listat si semnat, impreuna cu un DVD, la Asociatia Pro Democratia, B-dul Maresal Alexandru Averescu, nr. 17, Pavilion F, etaj 3, Sector 1, Municipiul Bucuresti, pana la data de 30 aprilie 2015.
Fiecare colet trebuie sa aiba urmatoarea mentiunea „Competitia TIFF Anti-corruption Festival 2015”.
Filmele inscrise dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare!

Reguli referitoare la continutul filmului:
1. Nu vor fi acceptate filme care contin mesaje cu continut injurios sau obscen la adresa unor persoane publice, institutii publice sau ale partenerilor si sponsorilor.
2. Nu este permis continutul explicit sau sugestiv sexual/nuditate/pornografic/ sau defaimator despre vreun grup etnic, rasial, de gen, religios, profesional sau de varsta ori despre persoanele cu dizabilitati;
3. Nu vor fi acceptate scenariile care promoveaza alcoolul, drogurile, tutunul, armele (folosirea acestora) sau alte activitati care pot parea periculoase si anumite mesaje politice;
4. Nu este permisa utilizarea de marci, logo-uri sau insemne comerciale (ambalaje sau interioare/exterioare de cladiri) private, precum si utilizarea informatiilor de identificare, nume de persoane, adrese de e-mail sau adrese de strazi;
6. Nu este permisa utilizarea de cadre care includ nume, fotografii sau alte indicii ce permit identificarea unor persoane fara un acord scris in prealabil;
7. Nu este permisa transmiterea de mesaje sau imagini care nu corespund imaginilor pozitive cu care DGA si APD doreste sa se asocieze;
8. Nu este permisa in niciun fel prezentarea sau identificarea minorilor, cu exceptia cazului in care participantul este parintele sau tutorele legal al acestuia.
9. Elevii vor respecta prevederile art. 139 din Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar aprobat prin OMEN nr. 5115/ 15.12.2014.

Jurizare si premii

Un juriu format din trei membri din cadrul Asociatiei Pro Democratia, Directiei Generale Anticoruptie si Fundatiei Hanns Seidel vor stabilii filmele castigatoare, iar sponsorul proiectului va acorda urmatoarele premii:

Premiul I – valoare de 2000 euro (produse specifice actului/procesului cinematografic);
Premiul II – valoare de 1.000 euro (produse specifice actului/procesului cinematografic);
Premiul III – valoare de 500 euro (produse specifice actului/procesului cinematografic);
Mentiuni (locurile IV – X).

Reguli in vederea selectiei finale:

Organizatorii vor nominaliza si publica pe site-ul de concurs cele 10 filme care intra in Competitia finala pana la data de 22 mai 2015.
Filmele desemnate castigatoare pentru locurile I, II si III vor fi anuntate la data de 30 mai 2015 in cadrul unei conferinte de presa.
Cele 10 filme nominalizate in Competitie vor fi proiectate in timpul Festivalului in perioada 30 mai – 7 iunie 2015 in cadrul Atelierelor de dezbateri.
Festivalul nu isi asuma obligativitatea proiectiei tuturor filmelor inscrise in competitie.
Programul si locatia proiectiei speciale destinata filmelor clasate pe locurile I, II si III va fi stabilita in timp util de catre organizatorii festivalului si va fi precedata de o dezbatere publica.

Pentru Competitia TIFF Anti-corruption Festival 2015, regizorul / producatorul filmului selectat se obliga sa acorde dreptul de difuzare, gratuit, atat in cadrul festivalului, cat si dupa finalizarea acestuia in cadrul altor proiecte educationale si activitati preventive specifice.

Regizorul / producatorul / distribuitorul filmului inscris isi asuma intreaga responsabilitate pentru datele completate in formularul de inscriere.

Conditii de participare:
1. Productiile trebuie sa fie realizate in perioada 15 martie 2015 – 30 aprilie 2015 si sa fie subtitrate sau dublate in limba romana sau engleza.
3. Durata filmului va fi cuprinsa intre 3 – 15 minute.
4. Formatul de proiectie este digital, format Quick time, FullHD – 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 – 30 mbs, Stereo aac. Nu se accepta alt tip de format.
5. Filmele castigatoare trebuie sa contina mesaje care sa contribuie la determinarea adoptarii unui comportament integru de catre cetatenii si functionarii statului roman.
6. Persoana care trimite filmul va fi considerata participant la concurs si va fi singura eligibila pentru premiu.
7. Angajatii DGA si APD si membrii familiilor acestora nu pot participa la acest concurs.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...