Tichete de munca in loc de bani. Cine va fi platit cu bonuri valorice?

Guvernul ar putea introduce, in curand, tichetele de munca pentru zilieri si pentru cei care lucreaza ocazional. Astfel, oamenii care muncesc cu ziua ar putea sa nu mai primeasca bani la finalul programului de lucru, ci tichetele de munca, pe care apoi le pot preschimba in bani.

„Ma gandesc la cei care lucreaza in agricultura, in constructii sau cei care lucreaza in servicii, sau ingrijiri de copii si care acum sunt plati la negru si care nu beneficiaza de asigurari sociale sau medicale. Acest sistem de tichete ar urma sa reduca munca la negru, sa o scoata la lumina in beneficiul celor care muncesc. In loc sa fie plati la negru cu bani pe valoarea muncii respective pe ziua respectiva, ar putea sa fie platiti cu aceste tichete pe care apoi sa le schimbe in bani, iar un procent sa mearga direct spre asigurari sociale sau medicale”, a declarat Dacian Ciolos.

Premierul vrea ca aceasta masura sa fie inclusa in pachetul de masuri sociale si de insertie in campul muncii. Iar proiectul de lege privind introducerea tichetelor de munca a fost deja depus in Parlament.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.