Noutati :

Ti se cere sa aduci medicamente si materiale sanitare de acasa la internare? Spitalul isi pierde finantarea in plus promisa de Ministerul Sanatatii!

15 ianuarie, 2013 - 01:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Adio bani in plus de la Ministerul Sanatatii daca vreun pacient se plange Primariei ca medicii de la Spitalul Judetean, Spitalul Municipal si Spitalul de Copii „Louis Turcanu” ii cer vreunui pacient sa aduca medicamente si materiale sanitare de acasa.

Spitalele din Timisoara isi pierd calificarea si, implicit, finantarea promisa in plus, in cazul in care medicii le mai cer pacientilor sa cumpere materiale sanitare ori medicamente. Aceasta este doar una dintre conditiile puse de minister pentru ca spitalele primeasca in continuare finantare de la buget si bani mai multi.

Primarul Nicolae Robu s-a intalnit marti dimineata cu secretarul de stat Raed Arafat la Timisoara, care a promis mai mai multi pentru spitalele aflate in categoria I A.

„In urma unei noi abordari, spitalele care sunt in aceasta categorie vor primi bani sensibil mai multi, dar in anumite conditii. Trebuie ca actul de asigurare a sanatatii si oferta de servicii de sanatate sa se desfasoare la superlativ, sa nu existe nemultumiri, plangeri ale cetatenilor ca lucrurile nu ar fi in regula si sa existe o gestiune corecta a fondurilor publice. Va fi interzis cu desavarsire ca in spitale sa se ceara bolnavilor sa isi aduca ei medicamentele sau materialele. Acolo unde se va continua aceasta practica, va exista riscul de a se interveni la nivelul ministerului pentru descalificarea din categoria 1 A, respectiv pentru taierea acelui surplus de bani”, a declarat primarul Nicolae Robu dupa intalnirea cu Raed Arafat. [CODUL SAPTAMANII 14 – 20 ianuarie 2013: 100]

Timisorenii se pot plange de tratamentul pe care il primesc in spitale la o noua directie infiintata in cadrul Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Raed Arafat la Timisoara: Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara va avea o crestere de finantare cu 18 la suta. Bolnavii n-ar trebui sa-si mai aduca medicamentele si materialele sanitare de acasa?

Va reamintim, in cursul diminetii, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, medicul Raed Arafat, a dat asigurari ca Spitalul Judetean Timisoara, cel mai mare spital din vestul tarii, va beneficia de o crestere cu aproape 20 de procente a finantarii de la buget.

Pentru Timisoara, veti avea cresterea TCP-ului (tariful pe caz ponderat – n.r.) la Spitalul Judetean de Urgenta, de  la 1440 la 1800. Cresterea la celelalte spitale va fi la 1650. De asemenea se va introduce Programul de Terapie Intensiva, Programului de Trauma si  de Accidente Vasculare Cerebrale in Timisoara. Astfel, pentru Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara aceasta va insemna o crestere de finantare cu 18 la suta“, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

N-o sa mai fie nevoie ca pacientii sa vina cu una cu alta din strada”, a adaugat acesta. “Mai ales la Terapie Intensiva,  unde costurile sunt foarte mari, cu siguranta ca va creste calitatea de ingrijire“, a adaugat pentru www.opiniatimisoarei.ro Raed Arafat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...