Noutati :

The Empty Shop, magazinul din Shopping City Timisoara care da o viata noua hainelor pe care nu le mai porti

12 aprilie, 2018 - 12:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

In Shopping City Timisoara s-a deschis The Empty Shop, un magazin altfel pentru vizitatorii si clientii care sunt asteptati de data aceasta, nu sa cumpere, ci sa aduca hainele pe care nu le mai poarta si se afla intr-o stare buna, pentru a putea fi donate celor cu posibilitati materiale reduse.

The Empty Shop este un magazin cu scop umanitar cu puncte de colectare in alte 12 mall-uri NEPI Rockastle. Proiectul isi propune sa stranga zeci de tone de haine din magazinele goale din tara si se deruleaza in parteneriat cu organizatia „Let’s Do IT, Romania!”, care se va ocupa de partea logistica a campaniei.

Toate hainele colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Do IT, Romania!”, apoi  curatate si livrate unui numar de 1.000 de familii posibilitati materiale reduse din judetele Maramures, Neamt, Iasi, Constanta, Targu Jiu, Calarasi, Ialomita.

Romania este a treia tara europeana cu cea mai mare rata a abandonului scolar, si detine cel mai mare procent de copii saraci din Europa care atrage dupa sine riscul excluderii sociale, conform celor mai recente date Eurostat. Astfel ca, hainele stranse vor fi distribuite unor comunitati in care riscul de abandon scolar cauzat de lipsa unor bunuri materiale de baza, cum ar fi hrana, alimentele sau imbracamintea pentru copiii este foarte ridicat.

Shopping City Timisoara va incurajeaza sa transformati hainele pe care nu le mai folositi intr-o bucurie pentru cei care au nevoie de ele.

Magazinul The Empty Shop este amplasat la parterul Shopping City Timisoara si este deschis pana pe 18 aprilie, in intervalul orar 10.00 – 22.00.

Celelalte puncte de colectare sunt organizate in mall-urile Promenada, City Park Constanta, Shopping City Galati, Braila Mall, Shopping City Piatra Neamt, Ploiesti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzau), Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Ramnicu Valcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectarii exclusive de imbracaminte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...