Noutati :

Tezele nu se mai dau in acest an scolar. Cu ce vor fi inlocuite? Anuntul ministrului Educatiei

7 noiembrie, 2020 - 10:19 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Tezele nu se mai sustin in acest an scolar, a anuntat ministrul Educatiei, Monica Anisie. Acestea vor fi inlocuite cu evaluarea sumativa.

Ministrul Monica Anisie a declarat sambata , la stirileprotv, ca elevii nu vor mai da anul acesta teze.

In ceea ce priveste sustinerea tezelor, dupa consultarea pe care am avut-o cu toti factorii implicati, am luat decizia ca acestea sa nu se mai sustina anul acesta scolar”, a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie, la stirileprotv.

Masura anularii tezelor vine dupa ce ministerul a decis ca si olimpiadele si concursurile scolare sa fie suspendate.

Sa nu uitam ca tezele se sustin la doar doua sau trei discipline, in rest se realizeaza evaluarea sumativa. Deci, tezele nu se sustin, insa au fost inlocuite cu evaluarea sumativa”, a explicat ministrul Educatiei.

Evaluarea sumativa sau cumulativa se realizeaza la finalul unui ansamblu de activitati de invatare corespunzatoare dobandirii rezultatelor invatarii avute in vedere de o tema, un capitol, o unitate de invatare. Este asociata modulului traditional de verificare a pregatirii elevilor, evidentiaza achizitiile si sanctioneaza lipsa acestora sau erorile constatate. Este in relatie cu bilantul periodic privind activitatile de invatare si evidentierea rezultatelor individuale ale elevilor exprimate in note prin care sunt realizate selectii, clasificari. Evaluarea sumativa certifica in ce masura elevii, la sfarsitul unei perioade de invatare, au dobandit rezultatele invatarii asteptate.

Pregatirile pentru Evaluare si Bac vor fi si fata in fata

De asemenea, va continua pregatirea elevilor pentru Evaluarea National si Bacalaureatul din 2021.

Pentru elevii de clasa a VIII-a si a XII-a, incepand cu semestrul al doilea, pe langa aceste lectii pe care le vom face, vom avea masuri concrete. Vor fi teste de antrenament saptamanale, disponibile si acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educatiei, vom continua programul telescoala si vom continua si pregatirea fata in fata”, a precizat Monica Anisie, la stirileprotv.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...