Textul integral al Acordului ACTA. Vezi cum vor fi verificate calculatoarele si telefoanele pentru a se afla daca tot continutul este licentiat!

Romania a semnat, la Tokyo, pe 26 ianuarie, Tratatul Comercial pentru combaterea Contrafacerilor (ACTA) Alte 21 de state sunt co-semnatare. In prezent, exista doar zvonuri si suspiciuni asupra modului in care s-a negociat acest document si a repercusiunilor pe care le va avea asupra utilizatorilor de Internet. Tratatul ACTA urmeaza sa ajunga în luna mai in Parlamentul European unde va fi supus votului.

Comisia Europeana a purtat negocierile pentru acest acord, fara ca in tarile semnatare sa existe o dezbatere publica asupra documentului final. In afara de statele din zona europeana si-au mai pus semnatura pe Tratat SUA, Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si Coreea de Sud. De remarcat ca printre tarile care NU au semnat Acordul se numara Rusia, China, tarile africane si cele din America Latina.

Principalul semn de întrebare asupra ACTA este cat de mult protejeaza acest tratat drepturile de proprietate intelectuala in raport cu imixtiunea pe care o presupune in viata privata a utilizatorilor de internet.

In documentul atasat gasiti textul acordului, asa cum a fost dat publicitatii de Comisia Europeana

 

CITESTE SI: Petitie! Romania nu vrea tratatul ACTA. Semneaza si tu daca esti impotriva!

CITESTE SI: ACTA: Ce tari din lume se opun controversatului tratat semnat si de Romania

CITESTE SI: Se renunta la tratatul ACTA, care cenzureaza Internetul in Europa? Afla toate detaliile despre el!

CITESTE SI: Ce inseamna ACTA? Calculatoarele si telefoanele vor putea fi verificate pentru a se afla daca tot continutul este licentiat

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.