Testele de saliva vor ajunge in scolile din Timisoara in aceasta saptamana. Elevii vor face primul test de Mos Nicolae

TIMISOARA. Testele de saliva ce vor fi folosite de elevii din Timisoara si din judet au ajuns la Inspectoratul Scolar inca de sambata, iar imediat ce se va reveni la scoala, incepand cu 2 decembrie, acestea urmeaza sa fie distribuite catre unitatile de invatamant.

CITESTE SI: Cum se fac testele de saliva pentru elevi. Demonstratie video realizata de ministrul Sanatatii Alexandru Rafila si de cel al Educatiei Sorin Cimpeanu 

Fiecare dintre scoli trebui sa stabileasca, in Consiliul de Administratie, cine si cum va administra testele, iar daca este cazul, kiturile de testare vor fi trimise catre parinti.

Acestea vor fi distribuite unitatilor de invatamant in data de 2 decembrie. La nivelul unitatilor de invatamant prin hotararea CA se stabileste modul de administrare a testelor. Hotararile CA vor fi transmise ISJ pana in data de 2 decembrie. Acolo unde este cazul testele vor fi transmise catre parinti cu instructiuni de folosire si kitul corespunzator in 2 si 3 decembrie. Elevii vor fi testati in perioada 6-10 decembrie, fie la nivelul unitatii de invatamant, fie in familie (asa cum s-a stabilit in CA)„, transmit reprezentantii ISJ Timis.

In judetul Timis sambata au fost receptionate si depozitate un numar de 227.000 de teste non-invazive.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Gogu spune:

  S-a dus naibii valul 4 si ei acum se apuca de testat. Ras de tara. Cine a primit contractele pentru teste si cat s-a platit pentru ele?

 2. Cody spune:

  Imbecili ! Ce mai testeaza ? Bani aruncati aiurea de boul de campeanu !

 3. Prea tarziu spune:

  Cam tarziu cu testarea – se pare ca ne-am imunizat pe persoana fizica si „turma”.Vor apare diferite probleme legate de „tehnica” testarii – copiii vor fi stresati,parintii si profesorii vor duce greul stiind ca poate ai in clasa un elev care a fost testat gresit sau lasat intentionat la scoala desi apare ca infectat.Testele nu sunt concludente si poate scoate la iveala inca o data ineficienta,superficialitatea si dezinteresul celor implicati