Opinia Timisoarei

Testele de saliva pentru elevi nu ajung inca in scoli. Ministerul de Interne n-are bani pentru ele

Elevii, profesorii, invatatorii si angajatii din scoli ar trebui testati de doua ori pe saptamana gratuit, insa deocamdata in institutiile de invatamant nu au ajuns cele necesare.

CITESTE SI: Prima zi cu sub 100 de noi cazuri de COVID la Timisoara si in judet, in ultimele luni. Nicio localitate peste 9 la mie rata de infectare cu coronavirus in Timis 

Si va mai trece ceva timp, deoarece nu exista sumele de bani necesare achizitionarii lor, transmite Europa FM. Ministerul de Interne nu are bani sa achite aceste teste.

Institutia ar fi trebuit sa primeasca banii pentru teste la rectificare, insa aceasta n-a putut avea loc de doua luni, pentru ca nu exista Guvern care sa poata da ordonanta de urgenta necesara.

In ciuda promisiunilor ministrului Educatiei, testele nu pot ajunge in scoli pentru ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, subordonat Ministerului de Interne nu are fondurile de care este nevoie.

Pentru primul lot de teste de saliva, de 9 milioane de bucati, statul s-a angajat sa plateasca peste 80 de milioane de lei celor 3 furnizori selectati.

Asadar, pana ce un nou Guvern nu face o rectificare bugetara vitala pentru multe institutii publice, IGSU nici macar nu poate incheia ultimele documente cu furnizorii, scrie Europa FM.

Testele de saliva ar fi trebuit sa ajunga in scoli de la inceputul anului scolar ca sa ajute la trierea elevilor si a angajatilor din scoli infectati cu SARS-CoV-2.

Va reamintim, testarea elevilor ar urma sa se faca de doua ori pe saptamana, lunea si joia, inaintea inceperii orelor de curs.

Testarea se va efectua in sala de clasa/grupa sau in alte spatii, sub indrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unitatii de invatamant sau la domiciliu, sub indrumarea parintilor/reprezentantilor legali, scrie edupedu.ro.

Exit mobile version