Testele de saliva pentru elevi nu ajung inca in scoli. Ministerul de Interne n-are bani pentru ele

Elevii, profesorii, invatatorii si angajatii din scoli ar trebui testati de doua ori pe saptamana gratuit, insa deocamdata in institutiile de invatamant nu au ajuns cele necesare.

CITESTE SI: Prima zi cu sub 100 de noi cazuri de COVID la Timisoara si in judet, in ultimele luni. Nicio localitate peste 9 la mie rata de infectare cu coronavirus in Timis 

Si va mai trece ceva timp, deoarece nu exista sumele de bani necesare achizitionarii lor, transmite Europa FM. Ministerul de Interne nu are bani sa achite aceste teste.

Institutia ar fi trebuit sa primeasca banii pentru teste la rectificare, insa aceasta n-a putut avea loc de doua luni, pentru ca nu exista Guvern care sa poata da ordonanta de urgenta necesara.

In ciuda promisiunilor ministrului Educatiei, testele nu pot ajunge in scoli pentru ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, subordonat Ministerului de Interne nu are fondurile de care este nevoie.

Pentru primul lot de teste de saliva, de 9 milioane de bucati, statul s-a angajat sa plateasca peste 80 de milioane de lei celor 3 furnizori selectati.

Asadar, pana ce un nou Guvern nu face o rectificare bugetara vitala pentru multe institutii publice, IGSU nici macar nu poate incheia ultimele documente cu furnizorii, scrie Europa FM.

Testele de saliva ar fi trebuit sa ajunga in scoli de la inceputul anului scolar ca sa ajute la trierea elevilor si a angajatilor din scoli infectati cu SARS-CoV-2.

Va reamintim, testarea elevilor ar urma sa se faca de doua ori pe saptamana, lunea si joia, inaintea inceperii orelor de curs.

Testarea se va efectua in sala de clasa/grupa sau in alte spatii, sub indrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unitatii de invatamant sau la domiciliu, sub indrumarea parintilor/reprezentantilor legali, scrie edupedu.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Attila-Zoltán Cseke un inapt ratat care a distrus sistemul sanitar. spune:

  Inca o dovada clara cum acest avocat ratat bozgorul Attila-Zoltán Cseke nu este capabil sa aducă niște banale teste pentru copii .
  Nu ma mira ca pe vremea lui Băsescu când a fost ministru mulți ani tot bizgorul ratat de Attila-Zoltán Cseke a închis mai bine de 40 % din spitalele din România și a distrus sistemul de sănătate și au plecat medici din tara .
  De 30 de ani cei din UDMR au stat de sase la prăduirea României .

 2. Certificatul de arian = Certifocatul verde spune:

  După mai bine de 88 ani re apare Certificatul arian sub un nume nou Certificatul verde.
  Istoria se repeta pas cu pas mai urmează lagărele unde vor fi deportați nevaccinati sau vor fi inchisi in casa sa moara de foame.
  Sub pretextul ca statul vrea sa aibă grija de tine sa nu mori de covit te obliga sa te vaccinezi ori te închide în casa sa mori de foame pentruca nu te mai lasa sa muncești.
  Maine în sălile de clasa se va pune garduri cu sarma ghimpata și se vor separa copii vaccinați de cei nevaccinati.
  Copii vaccinați vor flegma de după gard pe cei nevaccinati si statul va încuraja aceste discriminări.
  Copii nevaccinati vor fi discriminați tot mai mult fata de cei vaccinați pana se vor face scoli separate .
  Vad ca mamele tați stau indolenți si pasiv la aceste discriminări care acuma poate pe câțiva nui dezavantajează poate mâine anumite restricti ii va include și pe iei.

 3. Corina spune:

  Foarte bine punctat poate mâine vor fi discriminați: olteni ,sârbi, moldoveni, unguri,ardeleni,batrani ,văduvele,diabetici,cei cu cancer,handicapați ,etc.
  Pentru certificatul verde am văzut puse garduri parca gardul si certificatul verde te apara de covit.
  Cred ca acuma se vede cata lume este bolnava cu capul sau un iq foarte redus spre critic sa vezi și sa nu te gândești ca este o chesti absurda si chiar pshiopata.
  Asa ca romani stati pasiv ca poate mâine copii voștri sau chiar voi veți fi pe lista celor fără drepturi .

 4. andy spune:

  Nu am crezut ca guvernu si parlamentul a devenit dușmanul poporului .
  Maine dacă Arafat va da o lege ca toate fetitele pana la vârsta de de 16 ani trebuie sa fiu dezvirginate pentru sănătatea psihica și hormonala aplicam legea ca este lege.
  În caz ca se opun parinti sa fiu decăzuți din drepturi si copilele sa meargă la un centru de dezvorginare.
  Poate la câțiva limitați o sa para absurde dar odată deschisa cutia pandorei poate apărea și alte aberati.

 5. corina spune:

  România a fost esuata de borfasu
  sas Johannis si de guvernele sale PNL+USR si UDMR.
  Nu vad o alta ieșire decât alegeri anticipate si suspendarea lui Johannis si judecarea celor vinovati.
  Cu premeditare au fost lăsați sa moara în spitale fără medicamente și tratamente bolnavi de covit sa fiu dați exemple celor mulți uite ce pățesc nevaccinati.
  Se știa dela început sa vina valul4 este valul nevaccinatilor .
  Următorul val va fi al copiilor vor fi lăsați sa moara intenționat sa fiu și iei dați exemple ?

 6. Remus spune:

  Aceasta dejectie umana Attila Cseke mulți ani cocoțat ca ministrul sanatati și cu multe rezultate negative nule acum propus de PNL + PSD și UDMR ministrul dezvoltari.
  Mapa profesionala al lui Attila Cseke este goala când vorbim de realizări pozitive în schimb de realizări negative este plina .
  Sa nu uitam ca pe mandatul sau au luat foc spitale si au murit mulți bolnavi de covit si sa nu uitam ca tot din lipsa de soluti a închis multe spitale din România și cea mai recenta este ca nu a fost instare sa aducă testele promise în scoli.
  Din păcate UDMR încurajează nonvalorile umane sau UDMR este un partid de dejecti genetice.