Opinia Timisoarei

Testele de saliva pentru elevi ajung in Timis. Urmeaza sa fie distribuite in scolile din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Testele de saliva pe care le vor face elevii, pentru depistarea COVID-19, ajung, in sfarsit, in scolile din judetul Timis. Acestea urmeaza sa fie distribuite incepand de saptamana viitoare in unitatile de invatamant.

CITESTE SI: A fost aprobat primul vaccin anti-COVID pentru copii intre 5 si 11 ani. Cand incepe campania de imunizare in Romania

Este vorba despre 227.000 astfel de teste care vor sosi la Inspectoratul Scolar Timis in doua loturi, primul de 51.000 de bucati, iar al doilea de 176.000 de bucati.

La nivel national, statul s-a angajat sa plateasca peste 80 milioane lei celor trei furnizori selectati.

Testele de saliva ar fi trebuit sa ajunga in scoli de la inceputul anului scolar ca sa ajute la trierea elevilor si a angajatilor din scoli infectati cu SARS-CoV-2.

Va reamintim, testarea elevilor ar urma sa se faca de doua ori pe saptamana, lunea si joia, inaintea inceperii orelor de curs.

Testarea se va efectua in sala de clasa/grupa sau in alte spatii, sub indrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unitatii de invatamant sau la domiciliu, sub indrumarea parintilor/reprezentantilor legali.

Exit mobile version