Testele de saliva pentru elevi ajung in Timis. Urmeaza sa fie distribuite in scolile din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Testele de saliva pe care le vor face elevii, pentru depistarea COVID-19, ajung, in sfarsit, in scolile din judetul Timis. Acestea urmeaza sa fie distribuite incepand de saptamana viitoare in unitatile de invatamant.

CITESTE SI: A fost aprobat primul vaccin anti-COVID pentru copii intre 5 si 11 ani. Cand incepe campania de imunizare in Romania

Este vorba despre 227.000 astfel de teste care vor sosi la Inspectoratul Scolar Timis in doua loturi, primul de 51.000 de bucati, iar al doilea de 176.000 de bucati.

La nivel national, statul s-a angajat sa plateasca peste 80 milioane lei celor trei furnizori selectati.

Testele de saliva ar fi trebuit sa ajunga in scoli de la inceputul anului scolar ca sa ajute la trierea elevilor si a angajatilor din scoli infectati cu SARS-CoV-2.

Va reamintim, testarea elevilor ar urma sa se faca de doua ori pe saptamana, lunea si joia, inaintea inceperii orelor de curs.

Testarea se va efectua in sala de clasa/grupa sau in alte spatii, sub indrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unitatii de invatamant sau la domiciliu, sub indrumarea parintilor/reprezentantilor legali.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Un neuron spune:

  Să își facă teste guvernanții.de IQ!

 2. L spune:

  Daca nici acum nu testam, cand e gratis atunci cand?
  Cei mai cretini sunt nevaccinatii, care nici nu vor sa se testeze… Si nu dau nici acordul sa li se testeze copilul la scoala, de frica rezultatului pozitiv. Idiotii nu se gandesc ca daca beizadeaua e pozitiva da la toti din clasa… Care aduc acasa la frati, parinti si bunici.
  FMM lor.

 3. Călin spune:

  Vad cum uni vaccinați se cred o rasa superioara și nevaccinati sunt niște idioți prosti si doar nevaccinati pot sa facă boala și transmit boala.
  Total FALS !
  La mine la lucru din cauza unui vaccinat infectat cu covit a infectat 13 persoane alte 7 vaccinați și 6 nevaccinati .
  Iar soția colegului infectat nu a fost obligat sa stea acasă pentru ca era vaccinata și peste 7 zile sa infectat și dansa între timp mergea la scoala pentruca era învățătoare unde a infectat copii si pe colegi .
  Atunci ce este mai sigur : un vaccinat sau o persoana testata ????

 4. Noi vaccinați suntem folosiți ca vectori de transmitere ,un fel de cal troian. spune:

  Eu sut vaccinat dar nu ma cred deștept și nu pot sa spun despre un nevaccinat ca este idiot sau prost .
  Un Exemplu la mine la lucru suntem testati o data pe săptămână mai exact luni indiferen dacă ești vaccinat sau nu .
  Și de aprox 7 luni de când suntem testati procentul vaccinatilor găsiți pozitiv este de 100%
  Si asta din cauza statului care n-au mințit.
  Când a apărut vaccinul sa spus ca vaccinul are eficienta de 93 % , pe scurt adică din 100 persoane fac boala doar 7 persoane , NU ???
  Mam vaccinat si ce sa vezi nu este chiar 93 %
  Porma Arafat a zis ca vaccinați nu fac boala și nu transmit boala ! Ce sa vezi ca și vaccinați transmit și se îmbolnăvesc exemplu la mine la lucru unde foarte mulți vaccinați am făcut boala și culmea majoritatea cazuri urate ( febra mare frisoane dureri groaznice de cap, musculare și de spat.
  Și culmea colegi nevaccinati încă nu au fost infectați cu covit .
  De ce ??? Pentru ca noi vaccinați ne credem invincibili super rasa avem voie peste tot fără sa fim testati și in realitate suntem vectori de transmitere.

 5. Un neuron spune:

  Dupa ce Wernerica își testează copilul,mă bag și eu!🤣😄😅😂

 6. stercalau cop spune:

  sa se faca la scoala.cine duce testele acasa ,cine le verifica?