Noutati :

Testari gratuite pentru cancer, in spital sau intr-o unitate mobila, la Timisoara si in toata regiunea de vest. Numerele de telefon la care se fac inscrieri

5 aprilie, 2021 - 11:24 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Noi programe gratuite de sanatate au fost implementate la Spitalul Municipal din Timisoara, odata cu castigarea unor proiecte cu finantare externa.

CITESTE SI: Epuizati fizic si secatuiti emotional, dupa munca neobosita de 1 an de pandemie. Mai bine de jumatate dintre angajatii Spitalului Victor Babes din Timisoara, in bornout. Rezultatele studiului facut in premiera in Romania

Cu ajutorul banilor obtinuti se vor cumpara echipamente cu care va fi dotat spitalul, iar o unitate mobila de screening, cu care se pot face analize pe teren, in afara spitalului, a fost achizitionata si urmeaza sa fie folosita in intreaga regiune de vest a tarii.

Practic, mii de femei vor putea beneficia de screening pentru depistarea cancerelor.

„La Timisoara, programul se va desfasura pe regiuni, se va achizitiona o unitate mobila de screening care va functiona astfel incat sa aiba acces la screening si femeile din mediul rural. In judetele vecine, mamografiile se vor putea acorda acolo unde exista mamografe digitale. Se intentioneaza crearea unui registru de screening. Proiectul efectiv va incepe in luna mai. Noi deja am distribuit scrisori de invitare, chestionare, exista si doua numere de telefon unde pacientele se vor putea adresa: 0748884476 si 0748296606.

Un alt proiect castigat este unul transfrontalier, pe Romania-Serbia, in cadru lui se efectueaza ecografii tiroidiene gratuite, pentru a se depista cancerul tiroidian. Si aici avem un numar de telefon pentru programari, 0723396351. Prin acest proiect am achizitionat o unitate mobila pentru screening al cancerului, unitate care se va deplasa in regiune”, a spus Olimpia Oprea, coordonatorul medical al proiectelor europene de la nivelul Spitalului Municipal din Timisoara.

Un alt proiect de screening care se desfasoara la nivelul Spitalului Municipal cel de screening al cancerului de col, care se desfasoara in ambulatoriul Clinicii Odobescu, si care este dedicat femeilor cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani, in cadrul caruia se pot realiza testele Papanicolau, in mod gratuit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...