Test important pentru elevii din anii terminali. Au fost programate mai devreme simulari pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat, la Timisoara si in judet

TIMIS. Daca simularile la nivelul intregii tari ale Evaluarii Nationale sau Bacalaureatului sunt inca departe, Inspectoratul Judetean Timis organizeaza la finalul acestei luni o etapa de testare pe judet.

CITESTE SI: Noul manager al Muzeului Satului Banatean Timisoara: Doresc sa realizez un echilibru intre expozitii, simpozioane stiintifice, targuri traditionale, didactica muzeala, spectacole folclorice si parcuri tematice 

Astfel, in 30 si 31 ianuarie vor avea loc testele pentru ambele examene importante pentru elevi. Este vorba despre proba scrisa la limba si literatura romana si proba obligatorie a profilului.

Subiectele vor fi concepute de grupuri de profesori cu experienta, iar corectarea se va realiza in echipe de 2 profesori. Rezultatele examenului vor fi anuntate in 13 februarie.

Scopul acestei simulari este de a oferi elevilor, profesorilor si parintilor un feedback asupra performantelor de care educabilii sunt capabili din acest moment. Suntem de parere ca este oportuna aceasta perioada, intrucat timpul care s-a scurs de la inceputul anului scolar este considerabil, iar simularea nationala, dupa cum bine stiti, se desfasoara, cel mai probabil, peste doua luni. Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a se autoevalua obiectiv si, impreuna cu parintii si dascalii, sa ia deciziile corecte in privinta parcursului educational si, implicit, personal, ulterior„, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Va reamintim, Evaluarea Nationala in acest an va incepe in 19 iunie. Iata calendarul complet:

6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Examenul de Bacalaureat va incepe in 12 iunie. Iata si calendarul complet al BAC 2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.