Terminalul Sosiri Externe al Aeroportului Timisoara, in linie dreapta. Cand isi primeste primii pasageri

TIMISOARA. Timisoara isi asteapta turistii care vor veni in viitoarea Capitala Culturala a Europei in anul 2021, iar pentru aceasta, principala poarta de intrare in oras, Aeroportul International „Traian Vuia”, trebuie sa se extinda.

La finalul anului trecut a fost semnat un contract de peste 30 de milioane de lei, adica 6,4 milioane de euro, pentru construirea unui Terminal de Sosiri Externe. Jumatate din suma este alocata din fondurile proprii ale Aeroportului din Timisoara, iar cealalta jumatate vine din fonduri europene, dar si de la Ministerul Transporturilor.

In prezent, terminalul de sosiri externe este la faza de structura de rezistenta. S-a finalizat fundatia, structura de beton si incheiem montarea structurii metalice. Estimam ca in primul trimestru al anului 2020 sa fie finalizat„, declara, recent, pentru opiniatimisoarei.ro, Dan Idolu, directorul Aeroportului Timisoara.

Deja noul terminal prinde contur, iar cei care ajung la aeroport, pot observa structura metalica care se inalta in vecinatatea salonului oficial.

Terminalul Soriri Externe va avea 4.383 de metri patrati si va fi pregatit pentru 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje si 10 puncte de control al documentelor, respectiv 3 puncte de control vamal. Terminalul pregateste aeroportul pentru a sustine un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifra estimata pentru urmatorii ani.

Urmeaza Terminalul de Plecari Externe

Dupa ce va fi finalizat acest nou terminal, urmeaza ca reprezentantii Aeroportului Timisoara sa treaca la treaba pentru construirea unui Terminal pentru Plecari Externe. Pentru acesta a fost solicitat, deja Acordul de Mediu.

Terminalul de plecari externe costa, conform Studiului de Fezabilitate, 184.505.604 lei cu tot cu TVA, adica peste 39 milioane de euro.

Acest terminal va fi unul cu mult mai mare, va avea 12.000 de metri patrati. De asemenea, va avea control pentru bagaje, check-in, control de securitate, sala de asteptare pentru imbarcare spatioasa, pentru ca pasagerii pot astepta pana la 2 ore. Numai sistemele de securitate costa 51 milioane de lei, au explicat reprezentantii Aeroportului Timisoara.

Terminalul de plecari va intra in lucru in anul 2020 si cel mai probabil va fi finalizat in anul 2021.

Sursa foto: ratt.ro/forum

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. jean valjean spune:

  39 de milioane de euro pentru o anexa tip hangar!?
  O carpeala scumpa, fara legatura cu un aeroport modern!
  Cati va luati dreptul din suma asta imensa?
  Nenorocitilor, nu va mai ajunge!

 2. Nume? spune:

  „A intrat in linie dreapta” ca pacientul de la chirurgie…

 3. MIHAI spune:

  Că-ntre Timișoara și Craiova nu-i nici măcar perspectiva vreunei autostrăzi, nu-i de-nțeles! Da’, cu-aeroporturile, ce-aveți, Breee? De ce s-a-nchis Severinu’? De ce nu se deschide Caransebeșu’?

 4. dan idiotul spune:

  Numai minciuni va dura cel putin 5 ani pana vor termina lucrarile

 5. AnaP spune:

  Si aeroportul si gara sunt porti de intrare in oras nu pot arata oricum. Acest terminal e „gri” nu spune nimic, o lucrare facuta de mantuiala care toaca o caruta de bani, niste grinzi cu zabrele peste care se arunca niste prefabricate parca e lucrare temporara!! Rusine!!