Noutati :

Terenurile gratuite pentru tineri de la Primaria Timisoara, reevaluate, dosar cu dosar, la cererea Curtii de Conturi. Lista finala a beneficiarilor de parcele pentru case nu se schimba

6 decembrie, 2019 - 10:19 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Asteptau inca din primavara sa semneze contractele dupa ce a fost aprobata lista finala de dosare validate. Este vorba de cei 128 de tineri din lista finala de 214 care au solicitat parcele gratuite de la Primaria Timisoara, in baza legii 15/2003, pentru a-si ridica o casa, ale caror dosare au fost validate.

In martie lista a fost batuta in cuie, iar terenurile se gasesc in zona Ovidiu Balea.

A trecut vara, apoi toamna, cand Curtea de Conturi a cerut reevaluarea fiecarui dosar, astfel ca primaria nu le-a putut distribui terenurile.

In noiembrie, un auditor extern avea sa verifice la randu-i toate aceste dosare.

La urmatoarea sedinta in plen a Consiliului Local, alesii vor trebui sa voteze modificarea Hotararii din martie prin care aprobau Tabelul nominal ierarhizat dupa punctaj al solicitantilor de teren conform legii 15 si atribuirea parcelelor validate.

In urma reanalizarii dosarelor, lista de dosare aprobate, 214 la numar ramane aceeasi, insa primii 128 de beneficiari nu vor mai fi toti aceiasi, pentru ca unele punctaje au fost modificate, astfel ca se va schimba ordinea in care tinerii raman inscrisi in clasamentul final, urmand ca acestia sa-si prea, in sfarsit, terenurile pentru case. Insa abia in primavara.

Va reamintim, desi Legea 15 a fost data in 2003, abia 13 ani mai tarziu Primaria Timisoara a putut dispune de terenul din zona Ovidiu Balea din Mehala pentru a-l parcela si a-l oferi gratuit tinerilor care voiau sa-si construiasca o casa, aceasta pentru ca s-a aflat in litigiu.

Dupa mai multe actualizari de dosare, in primavara anului 2017 a fost intocmita in sfarsit o lista de beneficiari, care a suferit contestatii.

La inceputul acestui an, a fost aprobata, in sfarsit, lista finala. Daca primii 128 vor deveni proprietari cu acte in regula in primavara lui 2020, ceilalti pana la 214 vor capata terenurile pe masura ce se vor finaliza noi PUZ-uri.

Ierarhic s-a schimbat lista. Nu sunt oameni noi. Avem pe lista 214 persoane, dintre care unii au avansat si altii au ajuns mai jos. Nu am mai adaugat niciun dosar nou. Nu s-au adaugat, nu s-au scos. Lista e aceeasi. Nu sunt nume noi. Toti cei care au fost validati in martie sunt si acum. E aceeasi lista aprobata. Nu e sigur ca nu primeste cineva, pentru ca, daca cel care a urcat in fata lui refuza, intra din nou. Doar ierarhic se schimba. Parcelele ce se vor da in prima faza sunt 128„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Farkas Imre, viceprimarul Timisoarei.

Conditiile ce trebuiau indeplinite de doritori erau sa aiba domiciliul in Timisoara, varsta sub 35 de ani si sa depuna o garantie de 10.000 de euro, ca sa dovedeasca faptul ca au banii necesari sa porneasca santierul pentru casele ce aveau sa le ridice pe terenurile primite. Aceasta pentru ca intr-un an de la preluare au obligatia sa inceapa constructia.

Lista finala poate fi consultata AICI!

UPDATE: Lista actualizata cu punctajele tinerilor care sunt eligibili pentru a primi terenuri din partea Primariei a fost votata de consilierii locali din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bata-va dracu de saraki, va milogiti pentru teren gratuit. Si primeste tot lingaul lui Robu