Terenuri agricole inundate si un pod avariat in vestul tarii. A fost emis cod portocaliu de inundatii. Foto

Inundatii in mai multe localitati din Hunedoara si Arad in a doua zi de Craciun.

CITESTE SI: Zeci de oameni s-au vaccinat in ziua de Craciun in Timis. Majoritatea au venit pentru doza booster 

In Arad debitul unor rauri a crescut, iar apele au ajuns pe terenuri agricole. Au fost inregistrate inundatii la Barsa, Moneasa, Sebis sau Halmagel, iar un pod a fost avariat.

Echipele tehnice ale Consiliului Judetean sunt pe teren, incercam sa stabilizam situatia pe vaile cu torenti puternici. Tabara de la Moneasa a scapat de ape, dar apa a spalat malurile si pericolul de inundatie inca nu a trecut. Podul transversal de pe Valea Gainii este deteriorat. Am cerut de urgenta comitetelor locale pentru situatii de urgenta sa constate pagubele si sa ni le raporteze, sa putem actiona pentru despagubiri, impreuna cu Prefectura“, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad pentru glsa.ro.

In Hunedoara a fost inundat drumul dintre localitatile Baia de Cris si Risca. Circulatia masinilor a fost deviata pe doua rute ocolitoare. De asemenea, in localitatile Mihaileni, Baia de Cris, Tebea, Risca, Carastau, Prihodiste, Birtin si Tatarasti au fost inundate terenuri agricole, amplasate langa cursul de apa, fara a fi afectate gospodarii.

Pentru monitorizarea permanenta a situatiei din teren forte ISU Hunedoara impreuna cu Formatia de Ape Brad, executa periodic, din 3 in 3 ore activitati de monitozare si recunoastere in teren pentru identificarea eventualelor evenimente. Pentru gestionarea eficienta e evenimentelor ce pot aparea la nivelul ISU Hunedoara, Sectia de Pompieri Brad a fost crescuta capacitatea operationala a subunitatii. Totodata, toate subunitatile operative din cadrul ISU Hunedoara au fost prealertate, fiind pregatite pentru interventie un numar de 28 motopompe transportabile si 13 remorcabile, incadrate cu un numar de 177 efective aflate in tura de serviciu si 150 efective la permanenta„, transmit reprezentantii ISU Hunedoara.

Si in judetul Caras-Severin au fost inregistrate depasiri ale cotelor de inundatie pe Bistra si Rusca, insa nu au fost atinse cotele de pericol.

Precipitatiile vor continua si in orele care urmeaza. Institutul National de Hidrologie a emis duminica un cod portocaliu de inundatii, care vizeaza si bazinele raurilor Mures, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera sau Cerna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.