Teren pentru un spital de oncologie si un hangar pentru un elicopter SMURD, la Timisoara

TIMISOARA. Consilierii judeteni au alocat o parcela de teren, in apropierea Spitalului Judetean Timisoara pentru construirea unui nou spital de oncologie, dar si a unui heliport pentru un elicopter SMURD ce urmeaza sa fie alocat Timisului.

Este vorba despre o suprafata de teren de 1.000 de metri patrati unde urmeaza sa fie construit noul spital, a anuntat presedintele CJT, Titu Bojin.

Spitalul de oncologie functioneaza, in acest moment intr-o cladire retrocedata fostilor proprietari. Deoarece Primaria Timisoara nu doreste sa plateasca chirie proprietarilor, pentru functionarea, in continuare, a spitalului in actuala locatie, s-a decis ca acesta sa fie mutat temporar in cladirea unui internat.

Cel mai probabil, mutarea spitalului in locatia provizorie se va face la inceputul anului viitor.

Consilierii judeteni au mai decis si alocarea de teren pentru construirea unui hangar pentru un elicopter SMURD ce urmeaza sa deserveasca judetul Timis si, probabil, judetul Caras-Severin.

„Avem promisiuni ca la inceputul anului viitor vom primi de la Ministerul Sanatatii un elicopter SMURD pentru judetul nostru. Noi trebuie sa fim pregatiti. Hangarul  se va construi in spate la Urgente, la Spitalul Judetean”, a declarat Bojin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...