Noutati :

Teren de sport pentru copii, transformat in parcare pentru masinile Politiei Locale la Timisoara. Parintii, revoltati. Cristi Brancovan: E ilegal

19 aprilie, 2019 - 09:16 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
8

TIMISOARA. Direct pe gazonul sintetic bine ingrijit. Asa stau masinile Politiei Locale parcate pe  un teren de la Baza Electrica din Timisoara, acolo unde sute de copii se antreneaza, in conditiile in care orasul sufera grav la capitolul infrastructura pentru sport.

CITESTE SI: Peste viu si mort la gramada, intr-un acvariu cu sange, smantana in galeti de vopsea lavabila. Descoperirile inspectorilor OPC in pietele din Timisoara. Video 

Parintii ai caror copii activeaza la clubul Electrica Timisoara sunt furiosi pe atitudinea politistilor locali, care au sediul in vecinatate si care isi parcheaza masinile direct pe spatiul verde. Acestia nestiind ca parcela cu pricina a fost transferata Politiei Locale, nu demult, printr-o Hotarare a Consiliului Local.

Mama unuia dintre sportivi a dezvaluit pe Facebook imagini cu terenul transformat in parcare.

Să vă povestesc eu ce este Electrica Timişoara, mulți nu aveți de unde să ştiți.

1. Clubul a fost fondat în 1929 evoluând de-a lungul timpului sub diferite denumiri (Chinezul, Progresul…) ca echipă de seniori. Electrica are azi echipă de seniori în Liga a 5-a.
2. Este unul din cele mai vechi centre de fotbal pentru copii şi juniori din oraş cu antrenori atât de pasionați încât de multe ori au neglijat poate propriile familii ptr turnee, cantonamente, antrenamente. Pentru copiii care vin la fotbal.
3. Baza sportivă este uriaşă şi foarte bine dotată: mai multe vestiare, 2 terenuri cu iarbă dintre care unul în stare foarte bună, tribună acoperită, 2 terenuri sintetice, 2 bazine de înot nou refăcute, toalete, sală de mese, sală de forță şi spații verzi. [Ca o paranteză pot înțelege furia lui robu pe un asemenea loc când echipa finanțată de el – ratată, ca orice proiect al lui – avea drept vestiare nişte containere şi duşuri la bidon].
4. La Electrica se învăța şi încă se mai poate învăța fotbal. Dincolo de rezultatele excepționale obținute de nenumărate ori, la nenumărate turnee [o generație 2001 a câştigat cândva Cupa Hagi Danone pe țară şi a jucat mai departe pe Wembley], există la Electrica o pasiune aparte, un vibe care încă mai dă speranță că fotbalul poate fi şi frumos, nu doar mizeria pe care o ştim bine (şi e multă mizerie în fotbal…).

Şi ce s-a întâmplat acum?

Acum s-a întâmplat aşa: primarul unui oraş european – viitoare capitală culturală 2021 – mica Vienă de altădată, oraş FĂRĂ măcar o singură sală polivalentă demnă de sec. XXI (deşi a promis-o în 2 campanii electorale), după ce rateul lui fotbalistic a pierdut dreptul de a mai juca pe Dan Păltinişanu şi a jucat meciurile pe Electrica, a transformat unul din terenurile sintetice pe care se antrenau copiii – deosebit de bine îngrijite – în PARCARE pentru maşinile Poliției Locale„, a notat mama unui copil care activeaza la Clubul Electrica.

Terenul din imagini este al Politiei Locale Timisoara

Reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara, care administreaza Baza Electrica, explica faptul ca acel teren este al Primariei Timisoara si a fost transferat Politiei Locale recent, printr-o hotarare de Consiliu Local.

Exista o Hotarare de Consiliu Local, din luna martie, prin care ni s-a retras dreptul de administrare pe o suprafata de aproximativ 1280 mp, iar aceasta parcela a fost trecuta in administratia Politiei Locale si ei o pot utiliza cum doresc„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Nicoae Bitea, seful STPT, care administreaza Baza Electrica.

Parintii sunt furiosi pe decizia consilierilor locali si spun ca vor face demersuri pentru ca terenul sa se intoarca la Baza Electrica.

La randu-i, Politia Locala Timisoara a explicat de ce a fost nevoie de preluarea acestei bucati de teren
si ce planuri exista pe viitor pentru aceasta.

Ca urmare a necesitatilor operative de funcționare a Politiei Locale, a necesitatii asigurarii unui spatiu pentru autovehiculele institutiei care sunt dotate cu mijloace de comunicare si camere de filmat, in regim STS, precum si datorita necesitatii crearii unor locuri de parcare pentru cetatenii care vin in vederea solutionarii unor probleme la sediul Politiei Locale, dar nu in ultimul rand pentru construirea unui dispecerat de monitorizare pentru sutele de camere video ce vor fi achizitionate si construirea unei sali de instructaj a politistilor locali ce asigura strada, s-a obtinut prin hotarare de consiliu local terenul din vecinatatea Politiei Locale, acesta fiind proprietatea municipiului Timisoara. Mentionam ca aceasta necesitate a fost impusa si de imposibilitatea accesarii unor fonduri europene, din cauza lipsei spatiului aferent, conform standardelor, in contextul in care se doreste achizitionarea a sute de camere video pentru monitozarea video a orasului. Revolta unor cetateni nu este justificata deoarece in locatia respectiva mai exista si alte terenuri asemanatoare pentru desfasurarea unor activitati sportive.„, a transmis pentru opiniatimisoarei.ro, Daniela Seracin, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Activistul civic Cristi Brancovan: Schimbarea destinatiei terenului de sport transferat la Politia Locala este ilegala

Cristi Brancovan atrage atentia ce schimbarea destinatiei terenului de sport, transferat prin hotarare de consiliu, cade sub sanctiunea Legii Educatiei Fizice. A facut in aceasta dimineata si o sesizare catre conducerea Politiei Locale.

In legatura cu articolul de presa din data de 19.04.2019 din Opinia Timisoarei cu privire la schimbarea destinatiei bazei sportive proprietate a municipiului Timisoara, aflata in folosinta Directiei Politiei Locale Timisoara, din teren de fotbal in parcare auto, va aduc la cunostinta faptul ca Sanctiunea impusa prin legea 69/2000 a Educatiei Fizice si Sportului este: Art. 92(2) Nerespectarea dispozitiilor art, 78 1 si 79 de catre autoritatile administratiei publice si societatile comerciale care au dobandit sau detin baze si/sau instalatii sportive, prin schimbarea destinatiilor acestora, se sanctioneaza prin reintoarcerea de drept a bazelor si/sau instalatiilor sportive in domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale. Va solicit sa luati act de aceasta sesizare si sa reglementati problema prin norme interne in caz contrar voi sesiza Directia Judeteana de Sport Timis, ce este competenta sa puna in aplicare prevederile legale impuse prin legea sportului„, a transmis activistul civic Cristi Brancovan.

Iata ce prevede Legea Sportului

Art 79
(1) Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate.

1) Prin excepţie de la alin. (1), desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau alunităţilor administrativ-teritoriale se poate face numai prin hotărâre a Guvernului, cu condiţia ca autorităţile
administraţiei publice să aprobe în prealabil, în condiţiile legii, documentaţiile tehnico-economice aferente unor obiective de investiţii destinate educaţiei fizice şi sportului, care vor fi construite pe acelaşi amplasament.
(la data 18-dec-2014 Art. 79, alin. (1) din titlul XII completat de Art. 45 din capitolul III din Ordonanta urgenta 83/2014 )
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi societăţilor comerciale care deţin active patrimoniale destinate activităţii sportive ce au aparţinut statului.

UPDATENicolae Robu despre parcarea de pe terenul de sport a Politiei Locale la Timisoara: E o prostie ce au facut politistii. Ar fi trebuit sa-i duca mintea ca nu e normal asa ceva Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. tara de prosti. atat i duce capu. treisfert de tara e depopulata si ei se inghesuie ca tiganii unii peste altii dupa care se plang ca nu au loc. iar stapanii lor se pare ca vor sa-i inlocuiasca cu altii si mai prosti din pakistan si africa

  • @adolf. : ) Nu fi sigur ca aia din Pakistan sau din Africa sunt mai prosti … : ) Eu cred ca ai nostri bat tot … : ) Si nici la tupeu nu-i bate nimeni … : ) Nici la smekereala, nici la explicatii, nici la abureli … : ) Ai nostri sunt campioni mondiali la toate astea. Iar cand nici in politie nu se mai descurca, atunci se fac politicieni … : ) Iar mai rau decat politician fost politist nu este nimic … : )

 2. „Buna” explicatia domnului Bitea, dar a facut dansul ceva in calitate de director al STPT sa impiedice aceasta „manevra”? De fapt a fost o intelegere intre cele doua directii care apartin de primarie.

 3. Asta se intampla cand conlucreaza cei tre „i” din administratia locala: incompetentii, iresponsabili si impostorii.

 4. 1. Interesanta evolutie a evenimentelor.
  2. Cred (sper din toata inima) ca acest pas este insa un „avan-pasul” al construirii / amenajarii noilor parcari (3 – 5 – 7 buc.) supra/sub-terane din centru si imprejurimi (desi, parca in bugetul pe 2019 / 2020 nu figureaza; daca – din neatentie – am gresit, „mea culpa”).
  3. De asemeni sper ca cei de la Timpark sa gaseasca in sfarsit o solutie (pe acest site- au fost prezentate foarte multe solutii viabile) „like tari din UE adiacente si nu numai” prin care sa descurajeze parcarea in centru si prin aceasta sa decongestioneze centrul de parcatorii de 1,50 lei/zi abonament pe un an!
  4. Stimati Timpark: Daca doriti o lista de 10 propuneri foarte viabile pentru gestionarea parcarii, anuntati-ma pe acest site si va stau la dispozitie!
  Taxa: 1 propunere= 5 Tichete de masa!

 5. De ce nu se muta politia locala la fostul liceu agricol?este spatiu suficient, inclusiv pentru parcare

 6. Politia locala trebuie desfiintata. mai zilele trecute cand s-a zvonit ceva despre o comasare si evident o reducere a Politiei pe plan national, ce sa vezi? Pe toate strazile erau politisti locali care urmareau gunoiele adunate. Niciodata nu am vazut asemenea forfota! Intrebare: unde stau acesti politisti locali (MULTI) in timpul serviciului? In niciun caz pe strazi, acolo unde ar trebui sa fie. Intrebarea este valabila si pentru cei de la circulatie!

 7. Si eu sunt de părere că această entitate trebuie desființată… oricum, în afară de a se plimba cu mașinile nu fac absolut nimic… Deunăzi, am asistat la o discuție între o doamnă mai în varsta si un polițist local (care venise cu masina poliției locale împreună cu un coleg în piata Doina) în care doamna îl ruga sa ia masuri impotriva celor care au ocupat, parcand masinile, abuziv trotuarul si nu se putea trece, iar polițistul ii spunea că nu e adevarat, ca se poate trece peste tot. Doamna se ruga sa vina sa ii arate, iar el o ținea una si bună ca doamna nu ii face lui program deoarece el are treaba în piata! Nu mi se pare normal asa ceva… doar stim toti ce se întâmplă în Timisoara! Pentru ce isi iau oare salariile acesti indivizi?