Noutati :

‘Tepele’ din Piata Libertatii, la Timisoara, in dezbatere pe Facebook. Ce sunt de fapt

25 aprilie, 2018 - 11:00 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Mai multe trunchiuri de copaci, asezati pe niste suporti din lemn, care au aparut in aceste zile in Piata Libertatii au nascut vii reactii in mediul virtual.

CITESTE SI: Masina si costume populare din flori naturale, plimbari cu caleasca si multe alte surprize la cel mai colorat si parfumat festival din Timisoara. De ce va fi cea mai tare editie Timfloralis de pana acum 

Multi timisoreni nedumeriti au fotografiat neobisnuitele ‘lucrari’ si au postat imaginile intrebandu-se in fel si chip ce reprezinta.

Au fost destui cei care le-au asemuit cu ‘tepele’din vremuri de trista amintire in care oameni erau ucisi in piete publice. Altii s-au gandit doar ca ar putea fi adevarati ‘stalpi ai infamiei’, de care ar putea fi legati unii pentru a fi supusi oprobriului public.

AAA!!!! Sunt stalpii infamiei!!! Acolo vor fi legati cu lanturi grele si supusi infierarii publice toti cei care „NU” iubesc Timisoara si arunca cu noroi in ea! Pana cand dusmanii primarului vor fi prinsi, acolo se vor bate in cuie proclamatiile primarului, ca tot norodul sa ia aminte! Intrebarea este, va exista public?„, a scris un utilizator de Facebook pe reteaua de socializare.

Jucam spanzuratoarea?„, s-a intrebat un timisorean.

Lipseste doar latul de la streang„, a opinat un altul.

Au fost timisoreni care au crezut ca e vreun protest fata de unele actiuni ale primarului Nicolae Robu in urma carora in Timisoara au tot fost taiati copaci in ultimii ani, multi chiar din aceasta piata.

E parastasul de 2 ani pentru vegetatia omorata…„, a notat un alt utilizator pe Facebook.

Neasteptatele aparitii insa reprezinta cu totul altceva.

Trunchiurile montate in Piata Libertatii vor fi unul dintre punctele de atractie ale Festivalului Timfloralis care isi deschide portile vineri la Timisoara.

Aceasta pentru ca lucrarea va fi una cu adevarat provocatoare pentru artistii florari. Acestia vor incerca sa ‘reconstituie’ faimosul Pom al Breslelor din Timisoara, care se afla la Muzeul National al Banatului, iar fiecare trunchi de copac va fi imbracat in flori si va infatisa cate o breasla.

In programul de la editia din acest an se regasesc si alte demonstratii de arta in aranjamente florale.

Tot in Piata Libertatii se vor face din flori costume populare reprezentand toate etniile din Banat, iar sigla centenarului si cea a Timisoarei Capitala Culturala Europeana 2021 vor fi si ele realizate din flori.

In premiera, podul de la Mihai Viteazu va fi decorat cu flori, iar o masina va fi si ea impodobita cu flori in Piata Victoriei.

Iata intreg programul de la Timfloralis 2018 la Timisoara

Vineri 27.04.2018

Piața Victoriei
Ora 16.30 – Deschiderea Timfloralis 2018 – Fanfara Big Band
Ora 17.20 – „Prințesele Timfloralis” – show de deschidere cu Dennis Kneepkens (Olanda) urmat de „Parada florilor” – prințesele străbat centrul orașului în calești (Piața Victoriei – Mărășești – Parcul Botanic și retur)
Ora 18.00 – Dansuri contemporane – Școala de dans Eliana Club
Ora 18.30 – „Lumea de basm a lui H. C. Andersen” – viziunea floristului Piotr Marzek (Polonia)
Ora 19.20 – Program artistic susținut de Fanfara Big Band si solista Ingrid Nicolaescu
Ora 20.30 – „Jocul Ielelor – viziune florală” – susținută de Alina Nagy Ghinea (România), Diana Toma (România) și Alexandra Luca (România)

Sâmbătă 28.04.2018

11.00 – „Pedalarea Timfloralis” – tur al orașului cu biciclete împodobite cu flori, pe traseul : Parcului Botanic – Str. Gheorghe Dima – dreapta pe Str. Gheorghe Lazar – dreapta pe Bulevardul Cetății – dreapta pe Calea Torontalului – dreapta pe Calea Circumvalațiunii- Str. Gheorghe Lazăr – Str. Gheorghe Dima sensul giratoriu spre Str. Paris- dreapta pe Blv Republicii – sensul giratoriu spre Bulevardul Regele Ferdinand I  – pe langa Catedrala – stanga pe Str. 23 Decembrie 1989 – dreapta pe Blv. Ion C Bratianu – sensul giratoriu spre Bastionul Maria Theresia – sensul giratoriu de la Punctele Cardinale – Str. Oituz – Piata Marasti – Str. Gheorghe Dima – sosire înapoi la Parcul Botanic.

Piața Victoriei
12.00 – 14:30 Dansuri contemporane – Școala de dans Eliana Club, Scoala de balet Denisse și Scoala Chromatik Voice
18.00 – „Hora florală” – demonstrație susținută de Orit Hertz (Israel), Kristina Rimiene (Lituania), Rosella Mandau (Canada), Tuba Belgin Oskan (Turcia)
19.00 – „Future Love” – demonstrație susținuta de Dennis Kneepkens (Olanda) si Filomena Brisc (România)
20.00 – „Fusul Românesc” și „Focul Mistic” – demonstrație suținuta de Agna Martens, ambasador European Master Certification (Belgia)
21.00 – „Uvertura Primăverii” – Filarmonica Banatul și soliști ai Operei Naționale : Diana și Radu Zaharia

Piața Libertății
11.00 – 17.00 – „Micul Grădinar” – workshop pentru copii susținut de SC Horticultura SA (la pavilion)
12.00 – Workshop susținut de Facultatea de Horticultura si Silvicultura – USAMVBT (la pavilion)
Stand ”Floral boutique” Expoziție pălării, acesorii handmade – Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Stand ”Terasa Floral Boutique” (aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori) susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
La pavilioanele amenajate în piață se vor mai desfășura workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.

Duminică 29.04.2018

Piața Victoriei
15.00 – Dansuri contemporane – Scoala Chromatik Voice
19.00 – „Wishing the future” – demonstrație susținuta de Dennis Kneepkens (Olanda)
20.00 – „Big Band, Latino and More” – fanfara Sevens Showband
Piața Libertății
11.00 – 17.00 – „Micul Grădinar” – workshop pentru copii susținut de SC Horticultura SA (la pavilion)
Stand ”Floral boutique” Expoziție pălării, acesorii handmade – Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Stand ”Terasa Floral Boutique” (aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori) susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
La pavilioanele amenajate în piață se vor mai desfășura workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Sa asteptam sa vedem „finalul”; mi-e ca va fi cu gust de „mediocritate”.
    2. Unde s-au taiat copacii?? (nu intreb dece)