Noutati :

Teodor Atanasiu si Samson Dobritoiu, urmariti penal pentru fraude electorale si in Timis, unde s-ar fi inteles cu interlopi!

16 august, 2012 - 09:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Liderul filialei PNL Alba Teodor Atanasiu, este urmarit penal pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala PNL, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase pentru a determina alegatorul sa voteze si asocierea pentru savarsirea de infractiuni, potrivit DNA Cluj.

De asemenea, fiul ministrului Apararii, Samson Dumitru, este urmarit penal pentru trafic de influenta, promisiunea, oferirea si darea de bunuri sau alte foloase pentru a determina alegatorul sa voteze si asocierea in vederea savarsirii de infractiuni.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au inceput urmarirea penala fata de Teodor Atanasiu – deputat, presedinte al organizatiei judetene PNL Alba, pentru folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, prevazuta in art. 13 din Legea 78/2000, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazuta in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, este urmarit penal pentru trafic de influenta, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazute in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Totodata, s-a inceput urmarirea penala fata de Bogdan Cristian Magurean, reprezentant al unei firme de paza si protectie, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: cumparare de influenta, complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului prevazuta in art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si asociere pentru savarsirea de infractiuni, Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus si Nicusor stefan Hanzi, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni: complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazuta in art. 26 Cod penal raportat la art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii afirma ca exista indicii cu privire la faptul ca, in cursul lunii iulie 2012, invinuitul Teodor Atanasiu, in intelegere cu invinuitul Dumitru Samson, a initiat o actiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania si Banat la referendumul din 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense in bani si alte foloase materiale.

„Concret, s-a stabilit ca, in cursul diminetii de 29 iulie 2012, in intelegere cu Atanasiu, Samson a apelat la sprijinul invinuitului Bogdan Cristian Magurean(cunoscut interlop din Cluj-Napoca, cu relatii in diverse clanuri interlope) pentru ca, in schimbul unor sume de bani, sa actioneze in ziua referendumului pe doua paliere: pe de o parte sa mobilizeze alegatorii sa se deplaseze la vot (in special persoane cu un nivel scazut de educatie), iar, pe de alta parte, sa pregateasca in toate marile localitati de pe raza judetelor Alba, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, Arad, Timis grupuri de interlopi care sa fie pregatiti sa intervina, la nevoie, in locatiile unde se solicita sprijin. Magurean Bogdan a actionat in sensul celor stabilite, in conditiile in care i s-a pus la dispozitie un spatiu din sediul organizatiei PNL Cluj-Napoca, iar Samson Dumitru l-a pus in legatura cu mai multi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul in acelasi scop. Magurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votantii de pe raza acestor judete, carora le-a transmis promisiunile facute de invinuitul Samson Dumitru, constand in bani si alte foloase materiale”, se arata in comunicatul DNA.

Conform sursei citate, toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost indeplinite la sfarsitul zilei de 29 iulie 2012 si in zilele urmatoare, banii fiind transmisi lui Magurean de Samson, iar, pe de alta parte, Atanasiu, prin intermediar, a remis o suma de bani invinuitului Gheorghe Grosu.

De asemenea, s-a stabilit ca, in schimbul sprijinului acordat, invinuitul Samson i-a promis invinuitului Magurean ca va utiliza influenta de care se bucura la nivelul ministerelor si ii va influenta pe functionari sa acorde contracte firmei de paza si protectie reprezentate de Magurean.

Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu a declarat, joi, la iesirea din sediul DNA, ca plangerea facuta la DNA a fost depusa pentru a demonstra „ceea ce a spus Basescu, ambasadorul Americii si cancelarul german „ca alegatorii au fost cumparati de cei de la USL pentru a influenta rezultatul Referendumului”.

„Eu cred ca este o plangere facuta ca sa demonstreze ceea ce spune ambasadorul Americii, cancelarul german, Traian Basescu si cei de la PDL, ca toti ceilalti au fost cumparati de mine si de USl la Referendum”, a declarat Teodor Atanasiu, de la sediul DNA.

Atanasiu a precizat ca in acest caz a fost facuta o plangere pentru a se demonstra ce spuneau ambasadorul SUA, Traian Basescu si cei de la PDL, ca nu 7,5 milioane de oameni au votat pentru demiterea lui Basescu, ci unii dintre acestia „ar fi fost cumparati de mine, de Nicoara si de Antonescu”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...