Noutati :

Telefonul carantinei de COVID. Numarul la care poti afla totul despre masurile luate in Dumbravita, Ghiroda, Giroc, Mosnita si celelalte localitati inchise

5 noiembrie, 2020 - 04:57 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. La 12 ore de la instituirea carantinei in 8 localitati din Timis, autoritatile au dedicat un numar de telefon obtinerii de informatii legate de masurile luate.

CITESTE SI: Ce trebuie sa stie cei care tranziteaza Dumbravita, Giroc, Mosnita, Ghiroda si celelalte localitati intrate in carantina in Timis. Anuntul coordonatorului fortelor de ordine

Prefectura Timis precizeaza ca la numarul 0256404661, oricine poate pune intrebari privind declaratia pe proprie raspundere, durata carantinarii, restrictiile de zi si de noapte, conditiile de tranzit ori rutele ocolitoare.

Totodata, reprezentantul guvernului in teritoriu pune la dispozitia cetatenilor si o adresa de email la care pot primi informatii in scris.

DESCARCA DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE AICI!  Aceasta declaratie poate fi completata si de mana.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din cele 8 unități administrativ teritoriale din județul Timiș care, începând de astăzi, 05.11.2020, ora 05:00, au intrat în carantină, autoritățile publice locale, prin Centrul Județean pentru Comandă și Conducere a Intervențiilor (CJCCI Timiș) a stabilit un număr de telefon și o adresă de email prin care persoanele interesate pot solicita informații legate de măsura carantinării.
Astfel, persoanele care au anumite întrebări sau probleme legate de măsura carantinării, pot solicita informații apelând numărul de telefon: 0256404661, sau printr-o solicitare în scris pe adresa de email: [email protected]„, transmite prefectul de Timis, Liliana Onet.

CITESTE SI: Avem 6,51 la mie rata de infectare cu COVID in Timisoara. Sunt aproape 40 de localitati in zona rosie in Timis. Lista actualizata 

Localitatile intrate in carantina sunt: GHIRODA (fara satul apartinator Giarmata Vii), DUDEȘTII NOI, DUMBRĂVIȚA,  BECICHERECU MIC, FIBIȘ, GIROC (cu sat apartinator Chisoda), PESAC, MOȘNIȚA NOUĂ (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

La ora 5.00, in dimineata zilei de 5 noiembrie, au fost instituite filtre de circulatie la toate intrarile si iesirile din comunele carantinate.  Cei care ieseau sau intrau in comunele suspuse carantinarii au fost instiintati ca au nevoie de adeverinte de la angajator/legitimatii de serviciu valabile/declaratii pe propria raspundere pentru a merge la lucru. Nimeni nu a fost si nu va fi amendat joi, iar oamenilor li s-a pus in vedere ca trebuie sa le aiba asupra lor pentru a putea parasi localitatile.

Ca urmare a instituirii carantinării in cele 8 comune si satele apartinatoare cu exceptia Giarmata Vii, polițiștii,jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice in baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, circulația și staționarea in spatii publice a persoanelor este interzisa cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

VIDEO: George Stefanita

Este permis accesul sau parasirea localitatii doar de catre persoanele care desfasoara activitati profesionale in afara zonei carantinate sau deplasarea este pentru ingrijirea sau insotirea membrilor de familie, a persoanelor varstnice, bolnave ori decesul unui membru de familie.
De asemenea, mai au voie sa iasa din zona de carantina persoanele care au nevoie de asistenta medicala inclusiv urgentele medicale.
Transportul de marfa este in continuare permis.

Se interzice deplasarea persoanelor fara motiv in interiorul localitatii, iar cei care vor sa iasa din zona carantinata din alte motive decat cele profesionale este necesara o declaratie din care sa rezulte motivul deplasarii, atat ziua, cat si noaptea.

Rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele:

1.centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului;
2.centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este:
1.DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora.

Totodata, sunt instituite restrictii de circulatie pe timpul noptii, intre orele 22.00 si 5.00 dimineata, cand in interiorul localitatilor pot sa se deplaseze doar lucratorii esentiali sau persoanele care ingrijesc copii sau varstnici ori cei care merg la serviciu.

In plus, pe langa masca de protectie care continua sa fie obligatorie peste tot, sunt interzise evenimentele private, se inchid restaurantele, barurile si cafenele, inclusiv terasele acestora, pensiunile si hotelurile, iar la slujbele religioase de cununie, botez si inmormantare pot participa cel mult 8 persoane.

Alte doua comune din Timis, unde rata de infectare depaseste 6 la mia de locuitori sunt in analiza Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in vederea instituirii masurii carantinei. Este vorba de Gavojdia si Foeni.

CITESTE SI: Atentie! Nimeni nu intra si nu iese fara declaratie, adeverinta sau legitimatie din Dumbravita, Giroc, Ghiroda, Mosnita si celelalte patru localitati intrate in carantina de COVID in aceasta dimineata la ora 5.00, in Timis. Lista restrictiilor. Video Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...