Noutati :

Bisericile si Teatrul National din Timisoara, intr-o colaborare unicat. Primul spectacol de amploare e dedicat lui Lucian Blaga

12 aprilie, 2011 - 04:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

Fiica scriitorului Lucian Blaga, naistul Gheorghe Zamfir, actorul Dorel Visan si multi artisti si oameni de teatru vor fi prezenti, duminica aceasta, la Timisoara, la un spectacol organizat cu prilejul comemorarii a 50 de ani de la trecerea in vesnicie a scriitorului Lucian Blaga.

Piesa de teatru „Manole” este pusa in scena dupa „Mesterul Manole” scrisa de filosoful, dramaturgul, traducatorul, jurnalistul, profesorul universitar si romancierul Lucian Blaga. „Este un proiect mai vechi, dorit de IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului care, cu ocazia marilor sarbatori crestine – Pastele si Craciunul – intentioneaza sa refaca, din punct de vedere institutional, legatura dintre Biserica ortodoxa si spatiul cultural si social romanesc”, a precizat Codruta Popov, secretar literar la Teatrul timisorean.
Daca premiera spectacolului are loc odata cu sarbatoarea de Florii, cel de-al doilea spectacol va avea loc in 17 decembrie, ziua de doliu a Timisoarei.

Premiera va avea loc duminica, 17 aprilie, de la ora 19, si va fi onorata de prezenta fiicei autorului, Ana Dorica „Dorli” Blaga.

„Acest proiect deschide un nou program al Teatrului National Timisoara – programul Impreuna, dedicat colaborarii TNT cu diversele comunitati religioase, etnice si sociale care au definit dintotdeauna caracterul multicultural si multietnic al Timisoarei, prin proiecte comune cu centre culturale, comunitare, religioase si sociale”, a mai adaugat Popov.

La invitatia IPS Nicolae, mitropolitul Banatului au raspuns naistul Gheorghe Zamfir si actorul Dorel Visan, carora li se alatura in distributie artistii Operei Nationale Romane Timisoara  Cristina Prelipcean, Mihai Prelipcean, Dan Pataca, Cristian Balasescu, Traian Mitcu, membrii coralei „Contrast”, balerinele Mirabela Agrima, Suzana Vranceanu, Manuela Barath, Raisa Kadar, precum si actorii Cosmin Plesa, Radu Vaduva, Andrei Zagorodnii, Ovidiu Ivan si Dumitru Rusu. De asemenea, din distributie mai fac parte copiii Mircea Ilena Savulov, Teodora Schiop si Raul Neag, studentii-actori Izabela Alda, Bianca Blaga, Andreea Dragoi, Teodora Dragoi, Andra Filatov, Denise Ruieneanu, Ada Vlad si Mihaela Tomceanu, precum si Ansamblul folcloric studentesc „Doina Timisului”.

Echipa de creatie a spectacolului este compusa din Monica Catana (masca si machiaj), Leontina Prodan (costume), Liana Iancu (coregrafia), Laurentiu Toma (scenografia). Spectacolul este semnat de actorul si regizorul Cosmin Plesa.

Biletele pot fi achizitionate la agentiile TNT, str. Marasesti nr. 2 si Sala 2 (Parcul Civic).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...