Noutati :

Teatrul National din Timisoara incepe anul cu Povestea de iarna a lui Shakespeare si pregateste zeci de spectacole

4 ianuarie, 2019 - 04:36 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Anul 2019 incepe la Teatrul National cu o infuzie de imaginatie si speranta. Astfel, in luna ianuarie, Teatrul National din Timisoara aniverseaza un deceniu de cand ofera publicului una dintre cele mai frumoase povesti ale lumii: Povestea de iarna de W. Shakespeare. Acum 10 ani, pe cand Sala 2 era la una dintre primele ei intalniri cu spectatorii, cei veniti sa vada un (simplu) spectacol de teatru intrau intr-o alta lume. De fapt, in mai multe alte lumi, unde, intr-un vartej colorat si incarcat de sonoritati, lasau in urma cotidianul si se transformau in exploratori curiosi, descoperind – prin simturi si prin emotii – insasi natura umana. De 10 ani, Povestea de iarna este una dintre cele mai indragite destinatii de iarna ale publicului timisorean. Prin aceasta a zecea sa aniversare, spectacolul Povestea de iarna reprezinta inca o declaratie de fidelitate pe care Teatrul National din Timisoara o face, din nou, spectatorilor sai, dupa aniversarea unui deceniu de la premiera spectacolului Boala familiei M sau cea a celor 100 de reprezentatii ale spectacolului M-am hotarat sa devin prost. Longevitatea unei mari parti dintre spectacolele Teatrului National – daca ne gandim doar la cateva dintre titlurile din repertoriul sau, cum ar fi Revizorul, Piata Roosevelt, Anna Karenina, Aeroport, Alba ca Zapada, Adam si Eva si multe altele – raspunde nevoii de echilibru si de stabilitate a publicului si, in egala masura, construieste un spatiu al transformarii individuale si al evolutiei comunitatii, in datele spiritului pozitiv, creator.

Alaturi de seria de spectacole „veterane”, cum sunt Povestea de iarna (duminica, 6 si joi, 10 ianuarie, ora 19, Sala 2), Disney: Beauty and the Beast (luni, 7, vineri, 11 si sambata 12 ianuarie, ora 19, Sala Mare), Sarea in bucate (duminica, 13 ianuarie, ora 19, Sala Mare), Prostii sub clar de luna (vineri, 18 ianuarie, ora 19, Sala Mare), Pinocchio (sambata, 19 ianuarie, ora 19, Sala Mare), Un Romeo si o Julieta – un scandal urban (marti, 22 ianuarie, ora 19, Studio „Utu Strugari”), Alba ca zapada (miercuri, 23 ianuarie, ora 11, Sala Mare), Cloaca (miercuri, 23 ianuarie, ora 19, Studio „Utu Strugari”), Cenusareasa (vineri, 25 ianuarie, ora 11, Sala Mare), Revizorul (marti, 29 si miercuri, 30 ianuarie, ora 19, Sala 2) sau Aeroport (joi, 31 ianuarie, ora 19, Studio „Utu Strugari”), programul de spectacole al Teatrului National pentru aceasta luna include spectacole noi si foarte noi, cum ar fi Cercurile increderii de Radu Popescu (miercuri, 16 ianuarie, ora 17, Studio „Utu Strugari”), Timisoara. Capat de linie (miercuri, 16 ianuarie, ora 20, Sala 2), Mata Hari (joi, 17 ianuarie, ora 17, Studio „Utu Strugari”), Pe maine (joi, 17 ianuarie, ora 21, Studio „Utu Strugari”), Cele trei gratii (sambata, 19 si duminica, 20 ianuarie, ora 19, Sala 2) si, in sfarsit, Alfabet poetic (joi, 24 ianuarie, ora 19, Studio „Utu Strugari”). Nu in ultimul rand, marti, 15 ianuarie, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari”, Teatrul National aniverseaza, la 169 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, Ziua Culturii Nationale, cu spectacolul Eminul meu iubit, o duioasa incursiune in corespondenta poetului cu Veronica Micle.

Biletele pot fi achizitionate la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic, orar marti – duminica, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Decat zeci de spectacole abstracte si bizare ale TNT mai bine unul clasic bun jucat de TNB.
    Trist, locatie, potential tehnic si actori buni aveti, ce va lipseste oare? Daca nu se revine la normalitate, salile de spectacole vor fii tot mai goale. Sa nu fie asa!