Noutati :

Teatrul Merlin pregateste o multime de surprize pentru copii. Proiecte in premiera la Timisoara!

5 martie, 2015 - 02:24 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Actorii de la Teatrul Merlin incep primavara in forta, cu noi programe, proiecte si piese de teatru. Cele doua noi programe pentru anul 2015 poarta numele de Teatru calator si Generatia 2000.

Primul program, Teatru Calator, are in vedere deplasarea echipei teatrului in diferite spatii de joc interioare sau in aer liber, la festivaluri de teatru nationale si internationale. Scopul acestui program este realizarea de parteneriate cu alte teatre si institutii din tara. Programul contine cinci proiecte, dintre care primul este intitulat Manusa cu povesti.

Gandit pentru a putea fi deplasat in gradinite si scoli, „Manusa cu povesti” va aduna spectacole mici cu titluri continute in programa scolara. Printre ele se numara „Ursul pacalit de vulpe”, un spectacol care are la baza textul lui Ion Creanga, adaptat pentru scena de Delia Gavlitchi. Textul este unul vesel, jucaus, amuzant si transmite un mesaj pozitiv despre prietenia dintre animale. Premiera lui va avea loc chiar duminica, 8 martie.

„Repetitiile merg repede si foarte strans. E un tur de forta pentru ehipa tehnica, pentru actori si pentru mine. Speram sa multumim copiii”, spune Mariana Ivascu, regizoarea piesei.

„Sub genericul Teatru calator avem initiat proiectul Manusa cu povesti din care face parte Ursul pacalit de vulpe, un spectacol care se adreseaza celor mai mici copii, si nu numai. Bineinteles, vor uma si alte piese dupa Ursul pacalit de vulpe. Premiera la piesa Ursul pacalit de vulpe, va avea loc in data de 8 martie, duminica, iar pe 10 martie, incasarile din bilete vor fi donate UNITER-ului, in cadrul campaniei Artisti pentru artisti”, spune Daniela Cretu, secretar literar.

Cel de-al doilea program pe care Teatrul de papusi il are in vedere anul acesta este Generatia 2000. Vor fi puse in scena spectacole pentru copii mai mari pornind de la subiecte care acopera anumite zone de preocupari specifice varstei. Violenta in scoala, abandonul scolar, relatiile problematice dintre copii si parinti, discriminarea etnica, sunt doar cateva dintre acestea.

In aceste spectacole vor lua parte tineri regizori absolventi care vor avea in acest mod o sansa de afirmare.

„Dorim sa identificam texte noi, proaspete, dar si sa incurajam tinerii dramaturgi sa le prezinte. In acest program vom colabora cu studenti de la Facultatea de actorie sau tineri absolventi care sunt la inceput de drum. Spatiul de joc ales va fi neconventional, dar se va utiliza in mare masura si spatiul de care dispune teatrul in cadrul Bationului Theresia”, spune Daniela Cretu, secretar literar.

Cel de-al doilea program, Programul Generatia 2000 include doua proiecte intitulate „Sansa ta” si „Ai o piesa?”

In cadrul proiectului „Sansa ta”, regizoarea Miruna Radu, absolventa a trei facultati cu profil artistic a propus un text clasic – „Priveste inapoi cu manie”, de John Osborne. Spectacolul are la baza dorinta de a le arata tinerilor un posibil drum al maturizarii.

Persoanele care doresc sa mearga la piesele de teatru jucate la Teatrul Merlin trebuie sa stie ca in curand biletele vor fi puse la vanzare si online pentru a se evita statul la rand.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...