Noutati :

Teatru National ‘Mihai Eminescu’ din Timisoara, nominalizat pentru ‘Cel mai bun spectacol’, la Gala UNITER

27 februarie, 2018 - 03:03 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara a fost nominalizat cu spectacolul Rambuku de Jon Fosse pentru „Cel mai bun spectacol”, la editia 2018 a Galei premiilor UNITER. Juriul de nominalizari a fost alcatuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Calin Ciobotari si Alina Epingeac.

CITESTE SIPrimul contract rupt cu o firma de deszapezire pentru ca nu si-a facut treaba. Anuntul presedintelui CJT la Timisoara 

Spectacolul Rambuku, in regia lui Mihai Maniutiu, construieste un intreg univers in jurul textului lui Jon Fosse, cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan si unul dintre cei mai jucati autori europeni ai ultimilor ani. Rambuku este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca depozitar si receptor al emotiei si, mai ales, un spectacol despre felurile in care dragostea supravietuieste istoriei, materiei, vietii insesi. Spectacolul reprezinta, totodata, o provocare actoriceasca deosebita: Claudia Ieremia si Ion Rizea fac performanta in reflectarea fidela a viziunii lui Mihai Maniutiu, in propunerea ambitioasa a acestuia de a da forma fizica si de a verbaliza cele mai profunde emotii, senzatii, sentimente, ba chiar si spatii. De asemenea, Andrea Gavriliu, in dubla ipostaza de coregraf si interpret, traduce in gest si in miscare o intreaga lume, perceptibila dincolo de cuvinte.

CITESTE SI: Nicolae Robu: Nu vom avea parcari noi in centru, la Timisoara, pana in 2021, pentru ca nu mai avem timp sa le facem. Cine il contrazice

Din echipa de creatie mai fac parte Anca Maniutiu, care semneaza scenariul, scenografii Adrian Damian (decoruri) si Luiza Enescu (costume) si light-designerul Lucian Moga. Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei suie Paparude, semneaza muzica spectacolului. Distributia ii aduce alaturi de Claudia Ieremia, Ion Rizea si Andrea Gavriliu, pe tinerii actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pintea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionut Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lazarescu, Roxana Fanata, Sebastian Valcea, Stefania Misaila si Vlad Ciresan.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Am impresia ca si aceasta piesa e in „buna traditie” post moderna si neo marxista adusa acolo de directoarea Ada Lupu Hasuvater. O sa o urmareasca si premieze doar oamenii de teatru care sunt un soi de casta sau familie largita! Publicul larg nu cred ca gusta asa ceva.