Noutati :

TEATRIX 2022, in Castelul Macea

8 iulie, 2022 - 12:25 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Veselia și teatrul au “invadat” Castelul Macea, în primele zile ale lunii iulie.

Festivalului Teatrix, organizat de copiii Palatului Copiilor, din Arad, aflat la cea de-a IX-a ediție, a debutat la Căminul Cultural Macea, după care scena s-a mutat în Castelul Macea.

U.V.V.G. Arad a primit cu brațele deschise 110 copii din cele 7 trupe de teatru participante, din Cluj-Napoca, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Târgu Mureș, Sântana și Arad, care și-au arătat talentul actoricesc, au vânat comori și s-au bucurat de frumusețea  castelului și Parcului Dendrologic.

Între universitatea noastră și Palatul Copiilor a existat dintotdeauna o strânsă legătură de prietenie, care a dus la multe acțiuni în colaborare, de peste un deceniu.

Prof. Univ. Dr. Coralia Cotoraci, Rector U.V.V.G. Arad: “De Gabi Pavel, organizatoarea acestui proiect, mă leagă o prietenie de foarte mulți ani de zile, și orice ocazie de a oferi copiilor amintiri de neuitat ne aduce o mare bucurie.

În aceste zile, Castelul a vibrat de tinerețe și entuziasm, iar noi, alături de ei, ne-am întors în acea perioadă a vieții în care “arta actorului” era dezideratul suprem.

Pentru toate cadrele universității noastre acest festival este foarte special, iar faptul că se organizează la Macea ne bucură inimile.

Toate edițiile pe care le-am găzduit au fost foarte reușite, iar cea din acest an poate și mai specială, după acești doi ani în care aceste activități nu au fost permise, din cauza pandemiei.

Colaborarea dintre U.V.V.G. Arad și Palatul Copiilor este o tradiție cu care ne mândrim. Credem că viitorul copiilor noștri depinde de fiecare dintre noi, dar mai ales de sprijinul și încrederea acordată lor, în perioada adolescenței.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...