Noutati :

TEAPA! Viceprimarul Traian Stoia: Primaria a pierdut cu buna stiinta o cladire de peste 1 milion de euro din centrul Timisoarei

24 mai, 2013 - 11:41 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1


TIMISOARA. Noi dezvaluiri despre competenta angajatilor din Primaria Timisoara! De asta data, juristii sunt aratati cu degetul si, indirect, secretarul general al Primariei Ioan Cojocari! Din vina acestora, s-a pierdut o cladire din buricul targului care valora peste 1 milion de euro. Cel care pune degetul pe rana este viceprimarul Traian Stoia.
Cladirea a apartinut femeii de afaceri Rodica Vlad si este situata pe strada Eugeniu de Savoya colt cu Ungureanu, astazi o ruina.

Cum a fost imobilul cumparat de la primarie cu 100.000 de euro si cum s-a vandut cu 1 milion de euro?

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, in anul 2000 Primaria Timisoara a inchiriat catre o firma a Rodicai Vlad cladirea din centrul Timisoarei de pe strada Eugeniu de Savoya, numarul 16 cu destinatie de spatiu comercial.

Firma Farmacia Vlad a castigat licitatia cu 1,32 de puncte. A avut un punctaj superior in fata altei firme. Devine chirias pe 49 de ani si are gratuitate la plata chiriei pe 10 ani. Se angaja sa faca acolo o pivnita, cu parter si 2 etaje de birouri si mansarda. Dar destinatiile puteau modificate. Firma se angaja ca in urmatorii 3 ani sa faca o investitie de 500.000 de marci. In 6 luni trebuiau sa inceapa investitia„, a precizat Traian Stoia.

Viceprimarul precizeaza ca in anul 2002 a aparut o lege prin care chiriasii puteau sa cumpere spatiile inchiriate de la municipalitate.

In 2006, firma farmacia Vlad devine proprietar in urma unor procese repetate cu primaria (pentru ca nu respectase obligatiile contractuale si nu construise nimic in loc n.r.). In contract, insa primaria <uita> sa treaca modul in care firma Vlad a cumparat spatiul, prin legea din 2002.  Iar legea interzice vanzarea in 3 ani a imobilului. Firma Vlad  insa o vinde catre doua firme italiene cu peste 1 milion de euro.  Curtea de Apel stabileste corectitudinea vanzarii„, declara Traian Stoia.

Potrivit viceprimarului, Serviciul juridic din primarie nu si-a facut treaba cu buna stiinta si Rodica Vlad a facut o afacere grozava cumparand imobilul, pe legea din 2002,  cu doar 100.000 de euro.

Anii au trecut, iar cladirea cu pricina a ramas doar o ruina plina de gunoaie in centrul Timisoarei. De-a lungul timpului a fost doar imprejmuita cu niste panouri de constructii pentru ca nu cumva sa cada cineva in groapa care inconjoara fundatia, unde a crescut vegetatia.

Imobilul de pe Savoya, o cauza pierduta

Traian Stoia spune ca a facut aceasta dezvaluire doar ca sa atraga atentia ca Serviciul Juridic din Primaria Timisoara nu si-a facut treaba.

Este vorba de un Serviciu format din mai multe persoane. Nu am analizat inca in detaliu cine este de vina„, a spus Traian Stoia.

Intrebat de ce a facut publica abia acum povestea din spatele cladirii parasite de atatia ani din centrul Timisoarei, Traian Stoia a explicat ca actualii proprietari, italienii carora Rodica Vlad le-a vandut imobilul, s-ar gandi sa il revanda Primariei Timisoara socotind ca municipalitatea l-ar vrea inapoi.

Circula zvonuri in primarie ca spatiul asta ar fi de interes public. Daca ar fi de interes public, ar gasi un oponent. Ar fi culmea ca primaria sa cumpere. Am facut public cazul sa temperez zvonurile„, precizeaza viceprimarul.

Este un caz pierdut. Macar stim cum s-a pierdut„, a conchis Stoia subliniind ca aceasta este o situatie din care trebuie trase invataminte si care nu trebuie sa se mai repete la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. INTREBAREA CARE SE PUNE : DE CE A FUGIT RAPID , SEF. BIROULUI JURIDIC DE LA PRIMARIA TIMISOARA , PE UN MIC POST DE JURIST LA CONSILUL JUDETEAN . COJOCARII CUM ARGUMENTEZI ASTA ?