Opinia Timisoarei

Teama de frica

Cand ati fost ultima oara la primarie? Va raspund eu, n-ati mai fost demult la primarie, la ea – Primaria – ca institutie! Ati fost in cladirea institutiei dar v-ati dus la x-ulescu sau y-greculescu, persoane ce ti-au fost recomandate de un cumnat de-al vecinului care-i verisor, dupa mama, cu OMUL DE AUR de la primarie.
De cate ori nu te-ai luat cu mainile de cap atunci cand a trebuit sa mergi la primarie, doar imaginandu-ti prin ce vei trece si tot atunci, primul impuls a fost sa iei telefonul sa-ti suni cateva cunostinte si sa vezi daca-ti gasesti “intrarea”, deh, stii cum e, alfel esti tratat cand vii cu recomandare.

Sa revenim la intrebarea care ne framanta, “Cand ai fost ultima oara la primarie”? Acum ca ti-am explicat acest lucru, tocmai ai exclamat, ai scuipat de ciuda si te-ai dezmeticit ca nu este normal sa trebuiasca sa ai o cunostinta la Primarie ca sa-ti platesti taxele, sa iei o autorizatie sau sa depui un document. Nu este normal ca noi sa platim taxe si impozite – in mare parte – stabilite de Primarie si/sau C.L si sa fim tratati cu un aer de dezgust din partea functionarilor primariei.

Nu este normal sa gandim prin prisma condamnatului fara judecata si – cel mai important – nu-i normal sa ne fie frica de institutiile statului cu atat mai putin de primarie!
Din pacate asta este rezultatul managementului resurselor umane, din ultimii ani, din primarie!
P.S.  Cum poti sa ai pretentia sa  gestionezi patrimoniul unui oras, atata timp cat “casa ta” (sediul de partid) ne pica in cap pe strada?!

Exit mobile version