Noutati :

Te pricepi la scris piese de teatru? Participa la Concursul National de Dramaturgie!

19 ianuarie, 2011 - 10:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

Teatrul National Timisoara a lansat Concursul National de Dramaturgie, editia 2010. Competitia se adreseaza dramaturgilor de limba romana, debutanti sau consacrati, din Romania sau diaspora. Concursul isi propune promovarea unor texte pentru teatru inedite (care nu au mai fost montate sub nicio forma artistica).

Piesele vor fi trimise intr-un plic cu specificarea „pentru Concursul National de Dramaturgie„, pe adresa: Teatrul National Timisoara, Str. Marasesti nr. 2, 300086 Timisoara, Romania. Plicul expediat va contine urmatoarele : un CD cu textul intrat in concurs, textul listat,  un al doilea plic, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – va contine coordonatele autorilor si va fi deschis de juriu doar dupa desemnarea textelor castigatoare.

Textele trebuie sa fie tehnoredactate in format electronic, cu diacritice.  Coordonatele autorilor trebuie specificate in plic sigilat, altfel nu vor intra in concurs. Textele sunt asteptate la secretariatul Teatrului National Timisoara pana cel tarziu in data de 4 martie, data postei. Scrierile intrate in concurs nu vor fi returnate autorilor.

Juriul va desemna trei texte finaliste. Fiecare dintre acestea va fi prelucrat in cadrul atelierului de scenaristica derulat la Timisoara in perioada Festivalului (7-15 mai 2011). La finalul atelierului, textele vor fi prezentate in spectacole-lectura. In urma vizionarii, juriul va desemna textul castigator. Toate cele trei texte vor fi publicate intr-un volum editat de Teatrul National Timisoara.

Textul castigator va fi montat la Teatrul National Timisoara in decurs de un an de la momentul desemnarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...