TE Connectivity, unul dintre liderii mondiali in tehnologie, deschide un centru de cercetare in UBC 2 din Iulius Town Timisoara

TIMISOARA. Lider mondial în tehnologie și soluții de conectivitate și senzori pentru medii dure, folosite într-o varietate de industrii, TE Connectivity va deschide în clădirea de birouri United Business Center (UBC) 2, din proiectul mixed-use Iulius Town, un centru de cercetare. În Timișoara, compania americană mai are o fabrică ce reprezintă o importantă unitate de producție din Europa.

TE Connectivity a închiriat în UBC 2 o suprafață de aproximativ 550 mp, unde va deschide un centru de cercetare, urmând ca de aici un număr de aproximativ 35 de ingineri să creeze și să dezvolte soluții de senzoristică, folosite în domenii cum ar fi: aeronautică, transporturi rutiere, feroviare și industriale, medicină, energie, Internet of things (IoT) și multe altele, produse în fabrica din Timișoara, aflată printre principalele unități de producție din Europa ale companiei, și nu numai. TE Connectivity are la nivel global 80.000 de angajați și peste 8.000 de ingineri, care deservesc servicii pentru aproximativ 140 de țări.

Inaugurarea noului sediu din UBC 2 va deschide noi oportunități pentru timișorenii interesați să lucreze într-o industrie ce cuprinde segmente precum mechanical design, electronic engineering, software development, process engineering, știința materialelor, fizică etc., prin crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare. Anul trecut, echipa TE Connectivity a reușit să ajute la iluminarea Republicii Camerun din Africa Centrală, iar pentru ca acest lucru să fie posibil au fost livrate, în doar trei săptămâni, 100.000 de conectori.

„TE Connectivity, un jucător important pe piața soluțiilor de conectică și senzoristică, a ales Timișoara ca locație strategică pentru activitatea sa de R&D din Europa, profitând de amprenta industrială bogată și de potențialul ridicat de creștere din regiune. UBC 2 din Iulius Town a fost o alegere firească, dorindu-ne să fim cât mai aproape de punctele cheie ale mediului de business și tehnologic din Timișoara”, a declarat Cristian Nicora, managerul departamentului R&D Engineering Timișoara. Despre noutatea pe care o aduce compania pe piața muncii din Timișoara, acesta spune că este activitatea însăși, care îmbină în mod dinamic mai multe discipline clasice. „Ținta noastră este să beneficiem de tendințele globale ale tehnologiei, cum sunt digitalizarea, sustenabilitatea mediului, electromobilitatea și smart everything, astfel încât, pe termen mediu, să creștem volumul activității și să dublăm numărul personalului în fiecare an”, a adăugat Cristian Nicora.

 Despre United Business Center Timișoara

United Business Center Timișoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, Iulius Town. Cu trei clădiri de birouri premium, a căror suprafață totală este de 50.000 mp închiriabili, UBC Timișoara reprezintă o comunitate de business cu peste 30 de companii multinaționale și mai mult de 5.000 de angajați, formată în decurs de doar trei ani.

United Business Center 2 are o suprafață totală închiriabilă de 18.000 mp, desfășurați pe 12 niveluri, fiind certificată LEED Gold conform standardului   LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council.

Toate clădirile de birouri UBC sunt proiectate, construite și operate după cele mai înalte standarde de sustenabilitate, asigurând un nivel de confort optim, eficiență și o amprentă redusă asupra mediului.

Iulius Town Timișoara integrează o zonă de retail cu peste 450 de branduri, restaurante și cafenele tematice, foodcourt, cel mai mare centru de fitness din țară, cinema multiplex cu 12 săli, inclusiv conceptul VIP, facilități educative, servicii medicale și nu numai, birouri ale instituțiilor publice, dar și un parc de 5 hectare, cu numeroase facilități de entertainment, dining și loisir. Pe lângă facilitățile oferite de prezența într-un amplu proiect mixed-use, ceea ce se traduce în economie de timp, cei care își desfășoară activitatea în rețeaua office Iulius Town Timișoara beneficiază de un program de loialitate dedicat, care le oferă discounturi de până la 30% la magazinele, restaurantele și serviciile din ansamblu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. xulescu spune:

    Da, si ?