Noutati :

Taxele si impozitele locale raman toate neschimbate la Timisoara in 2018. Anuntul primarului Nicolae Robu

22 decembrie, 2017 - 12:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce in ultima sedinta de plen a Consiliului Local, proiectul de hotarare prin care primaria propunea cresterea taxelor si impozitelor locale pentru persoanele fizice si si cele juridice care aveau in proprietate cladiri nerezidentiale a fost retras de la vot in ultimul moment, dupa ce reprezentantii formelor au cerut organizarea unei dezbateri publice pe aceasta tema, primarul Nicolae Robu anunta acum inghetarea darilor locale la Timisoara in 2018.

CITESTE SI: E oficial! Verde pentru vaporase la Timisoara. Apele Banat vor administra navigatia de pe Bega. Cadou inainte de Craciun 

Edilul si-a facut publica vineri aceasta pozitie si spune ca va rezolva scaderea veniturilor la bugetul local cel mai probabil prin contractarea unui credit de catre municipalitate.

Așa cum am dovedit-o din 2012 de când sunt Primar, eu sunt un liberal autentic și, pe cale de consecință, sunt partizanul fiscalității cât mai scăzute. Așa se face că, de când sunt Primar, am scăzut mereu taxele și impozitele locale, făcând din Timișoara orașul reședință de județ cu cea mai mică fiscalitate. Și tot așa se face că eu nu contest noul cod fiscal global, ci, dimpotrivă, apreciez unele prevederi, cum ar fi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
Ce am contestat și contest este neridicarea cotei părți din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41.75%, cât este actualmente, la 66.8%, cât ar trebui să devină, pentru ca bugetele locale să nu scadă datorită scăderii impozitului pe venit. Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timișoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puțin de 33 milioane euro pe an! Scădere pur și simplu insurmontabilă! Într-o atare situație, la disperare, evident că orice Primar se gândește la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii și anume, la creșterea taxelor și impozitelor locale!

Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum PĂSTRAREA TUTUROR TAXELOR ȘI IMPOZITELOR LOCALE PENTRU 2018 EXACT LA VALORILE DIN 2017! ȘI SĂ CONTINUI, BINEÎNȚELES, SĂ PUN PRESIUNE PE GUVERNUL HRĂPĂREȚ PSD-ISTO ALDE-IST SĂ NE DEA BANII ÎNAPOI -BANII NOȘTRI-!

Deci, stimați timișoreni persoane fizice și stimați gestionari de afaceri pe raza municipiului Timișoara, în 2018, veți plăti la bugetul local tot atât cât ați plătit și în 2017 -adică: foarte puțin!-. Fie să aveți venituri, respectiv profituri cât mai mari și orașul să prospere prin prosperitatea dv.!

Mergem înainte, încrezători că, uniți, vom răzbi și ne vom atinge idealurile!„, a notat primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Cum acopera Primaria Timisoara o diferenta de 120 de milioane de lei 

Primarul a adaugat faptul ca municipalitatea urmeaza sa se indatoreze pentru a acoperi diferenta de bani.

Putem accesa un credit bancar, vom analiza dupa sarbatori aceasta posibilitate„, a mai spus Nicolae Robu.

Masura luata de Guvern de a reduce cota de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10% si care conduce la diminuarea veniturilor din cote defalcate din impozitul pe venit aferente bugetului local la Timisoara cu 40%, adica cu aproximativ 120 de milioane de lei, se arata intr-un document intocmit de Primaria Timisoara atunci cand a vrut sa le supuna consilierilor locali spre aprobare cresterea impozitelor si taxelor locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...