Noutati :

Taxele si impozitele locale raman neschimbate la Timisoara in 2020. Primarul Nicolae Robu nu a redus taxa pe turism

12 noiembrie, 2019 - 06:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Si anul viitor, timisorenii vor plati taxele si impozitele locale la acelasi nivel din 2019.

CITESTE SI: Primaria Timisoara isi ia firma de paza, pentru ca politistii locali sunt prea putini. Agentii nu pot supraveghea, insa, scolile, ci doar alte obiective ale municipalitatii 

Consilierii locali au aprobat, in sedinta extraordinara de marti dupa amiaza, proiectul privind taxele si impozitele pentru anul 2020. Astfel, anul viitor taxele si impozitele nu se maresc, dar nici nu scad. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice vor plati cat au platit si in 2019 pentru case si masini.

Cu alte cuvinte, in 2020, pentru impozitul pe cladirile rezidentiale si cele anexa aflate in proprietatea persoanelor fizice se ia in calcul cota de 0,08% asupra valorii impozabile, la fel ca in 2019. La cele nerezidentiale ramane cota de 0,6% asupra valorii impozabile, asa cum era si in 2019.

La imobilele nerezidentiale aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice cota avuta in vedere la calculul impozitului/taxei pe cladiri va fi in 2020 1,3%, precum in 2019.

Nu se modifica nici impozitul pe masini si sunt scutite in continuare cele hibride.

Sunt scutiti de la plata impozitului/taxei pe cladiri timisorenii care au executat pe cheltuiala proprie lucrari pentru cresterea performantei energetice. Acestia trebuie sa depuna o cerere la Registratura Primariei impreuna cu documente justificative pana la 31 decembrie 2019. In cazul persoanelor juridice, trebuie ca imobilul anvelopat sa aiba destinatia de locuire.

De scutiri beneficiaza si cei care au reabilitat fatadele cladirilor.

Nu platesc impozite nici persoanele fizice ale caror venituri lunare nete sunt mai mici decat salariu minim brut pe tara pentru cele 12 luni aferente anului fiscal.

Pe de alta parte, desi in cadrul dezbaterii privind taxele si impozitele pentru anul 2020 repreprezentantii industriei ospitalitatii au cerut scaderea taxei pe turism si a impozitului pe cladiri, autoritatile locale nu au modificat cuantumul acestora. Drept urmare, cei care activeaza in industria HoReCa vor avea de platit aceleasi taxe si anul viitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. N-a redus taxa pe turism. E prima promisiune incalcata de cand e primar, sunt usor dezamagit.